Belföld, Hírek

Orbán Viktor: ez egy hosszú nap volt

Hosszú napot tudhat maga mögött Orbán Viktor, legalábbis erre enged következtetni a közösségi oldalára feltöltött fotó.

 

 

 

 


A miniszterelnök a posztjában azt írja: „Egy hosszú nap vége. Felkészülés a holnapi interjúra. Kossuth Rádió, 7:30.” Utalva ezzel arra, hogy holnap reggel, a szokásos módon, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a vendége lesz.

 

Orbán Viktor a legutóbbi rádióinterjújában arról beszélt, hogy a vírus meg fogja találni az utolsó embert is, aki nem védett. Az indiai mutánsvírussal kapcsolatosan pedig elmondta, hogy Magyarországon jelenleg rendelkezésre álló oltóanyagok felveszik a harcot ezzel a mutánssal szemben is. Szót ejtett a kínai vakcináról is, ennek kapcsán elárulta, a keleti vakcinával is lehet majd utazni.

Május 28-án egyébként az operatív törzs is jelentkezett, ahol elmondták megjelent itthon is az indiai variáns, két esetben diagnosztizálták. Június 1-jén pedig arról adtak ki tájékoztatást, hogy az egyik beteg már meggyógyult, a másik rehabilitáción van.

A mai napon pedig kormányinfót is tartottak, ahol Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter elárulta, hányan haltak meg a második oltás után idehaza.

A miniszterelnök holnap reggeli rádióinterjújában is vélhetően szó lesz az oltási statisztikákról, a harmadik hullám lecsengéséről és nem kizárt, hogy a részben hazai rendezésű futball Európa bajnokságról is ejt majd néhány szót. Orbán Viktor egyébként tartalmas hetet tudhat maga mögött, hiszen múlt hét pénteken éppen a Kossuth rádiónak adott interjúja után utazott Londonba, ahol Boris Johnsonnal találkozott, majd a héten a születésnapját is ünnepelte, posztjait alatt számos jó kívánsággal bombázták a követői, a kedves szavakat pedig ő maga is megköszönte egy rövid bejegyzéssel.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?