Egészségügyi ötletek, Érdekes, Hírek

Figyelmeztetnek a szakértők: a járvány károsíthatja a fogainkat is

A szakértők figyelmeztetnek: sokan elhanyagolják fogaikat a lezárások alatt, ennek pedig következményei lehetnek.

 

 

 

 


A Fogászati Világszövetség (FDI) jelentése szerint: a koronavírus járvány járulékos hatásaként látványos romlás várható a világ népességének fogazatánál.

A jelentés szerint ugyanis a lezárások arra kényszerítik az emberek, hogy halasszák el a látogatásokat fogorvosaiknál, emiatt pedig leginkább a szuvasodással kell számolni. Valamint az is megfigyelhető, hogy a napi rutinból történt kizökkenés még a napi kétszeri fogmosásról is leszoktatja az embereket.

Nevezzük csak egyszerűen fogászati katasztrófának fogalmazta meg Dr. Gerhard Konrad Seebergert, a Fogászati Világszövetség elnöke

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pedig úgy fogalmaz: a járvány az orvosi ellátások közül a szájzónába jelentkező betegségek kezelését sújtotta a legkeményebben, országonként átlagosan 70-80 százalékos szüneteltetést regisztrálva az ilyen típusú rendeléseknél- írja az Infostart a Guardian információi alapján

A lezárások és a szigorítások miatt az eredetileg nem sürgősnek tekinthető panaszok is sokszor kifejezetten sürgőssé váltak. Emiatt a zárlatok feloldása után azonban majd kiemelt terhelésre számíthatnak a fogászatok.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?