Igaz történetek

A 11 éves lány szörnyű története, akit az Atlanti-óceán vizén sodródva találtak, miután családját megölték

Egy 11 éves lány, Terry Jo Duperra napokig sodródott az Atlanti-óceánon!

 

 

 

 


Hihetetlen és egyben nagyon hátborzongató a 11 éves Terry Jo Duperra története, aki 1961-ben az Atlanti-óceán vizén lebegett egy csónakon. A róla készült fénykép a Life magazin címlapján bejárta a világot! Amikor Nicolaos Spachidakis a Theo nevű görög teherhajó másodkapitánya meglátta a lányt a nyílt vízen, alig hitt a szemének.

Azonnal riasztotta a kapitányt, hogy vészhelyzet van, és megváltoztatták a menetirányt. Mentőcsónakkal közelítették meg a lányt, és amikor oda értek hozzá, döbbenten látták, hogy egyedül lebeg egy kis felfújható csónakon. De hogy került a lány az óceán közepére?

Az álomutazás

Arthur Duperrault szemész már régóta arra vágyott, hogy családjával eljuthasson egy világkörüli utazásra, és mivel elég jól keresett, meg is engedhette ezt magának. 1961-ben úgy döntött, hogy elege van a Wisconsinban tomboló zord időjárásból, ezért feleségével és gyermekeivel a Bahamákra indult. Velük együtt ment még Julian Harvey, az amerikai légierő egykori pilótája, és felesége, Dene is. Floridában jachtot béreltek, és 1961-ben árbócot bontottak. Az ötödik éjszakán Terry Jo hangos sikoltozásra ébredt, és fura zajokat hallott.

“Felmentem a fedélzetre, hogy megnézzem, mi történt, akkor láttam, hogy anyám és a testvérem a földön fekszik, és minden csupa vér körülötte.” – mondta később Terry Jo az újságíróknak. Nem sokkal később meglátta Harvey-t, az apja barátját, aki épp menekülni próbált. A férfi megpofozta, és azt mondta, menjen vissza a szobájába.

Terry Jo, amikor visszament, akkor vette észre, hogy süllyed a hajó, és látta, amint Harvey beszáll a mentőcsónakba. Ekkor jutott eszébe, hogy van egy másik mentőcsónak is, és gyorsan beleugrott. Terry Jo 84 órát sodródott a perzselő napon étel és víz nélkül.

Mint később kiderült, Harvey a saját feleségét is megölte, a holttestet pedig a csónakkal menekítette. Dene-nek ugyanis 20.000 dolláros életbiztosítása volt, amit úgy gondolt, hogy örökölni fog, és jól meggazdagodik. Dr. Dupperault minden bizonnyal látta, amikor Harvey megölte a feleségét, és ezért vele is végzett.

Amikor a rendőrség felfedte a bűntettet, és a kis Jo-t is megtalálták, Harvey úgy tett, mintha nagyon örült volna.

“Drága Jo, igazán csodálatos hír, hogy megmenekültél” – mondta Harvey.

 

 




 

 

Másnap Harvey-t holtan találták a motelszobájában, a férfi, amikor rájött, hogy élete hátralévő részét a rács mögött fogja tölteni, inkább öngyilkos lett.

Terry Jo-t helikopterrel a miami kórházba szállították, 11 napos kezelés után teljesen felépült.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?