Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Már Ambrus Attila támogatja egykori pótmamáját: „Százszor közelebb áll hozzám, mint anyám”

Zsuzsa segítette, amikor bajban, illetve börtönben volt, mára fordult a kocka.

 

 

 

 


Noha édesanyja nem volt mellette se a börtön évek előtt, azok alatt, s a szabadulás után sem, Ambrus Attila (53) mégis megkapta azt a szeretetet, amit egy csak egy anya adhat meg gyermekének. A Viszkis rablóként elhíresült egykori jégkorongozót ugyanis fiaként szereti évtizedek óta egy asszony, akit Attila 1988-ban egy Megyeri úti közértben ismert meg. Az akkor pénztárosként dolgozó Zsuzsa megkedvelte és többször is kisegítette a vékonypénzű sportolót, ha Ambrusnak csak egy zsemlére volt pénze, párizsit is csomagolt mellé. Attila azóta is hálás az asszonynak, pótmamájának tartja és már ő gondoskodik róla – erről beszélt Hajdú Péternek (45) a Life TV-n ma 22 órakor adásba kerülő Összezárva című műsor felvételén.

– Százszor közelebb áll hozzám, mint anyám. Ha akarod, elhiszed, ha akarod, nem. Nem túlzok, de lehet, hogy veled többet beszélgettem, mint anyámmal egész életemben, és ez nem barokkos túlzás – vallotta be Hajdúnak Ambrus a kamerák előtt.

Attilának a mai napig fáj, hogy édesanyjától sosem kapta meg azt a törődést, amire szüksége lett volna.

– Amikor az ember bajban van, akkor derül ki igazán, ki az igazi társ, kire számíthat akkor is, ha süllyed a hajó. Nekem szerencsém volt, mert volt néhány ember a közelemben, akik próbáltak kezet nyújtani, köztük a pótanyám is – mesélte a Blikknek a Viszkis, akinek 12 év börtön után az első útja Újpestre vezetett, Zsuzsához.

– Végig mellettem volt a börtönévek alatt, nem tudtam olyat kérni, amit ne szerzett volna be. Karácsonykor például a nyugdíjából varázsolt nekem füstölt lazacot, ami nagyon sokat jelentett nekem. Az embert nem azért küldik rács mögé, hogy az adófizetők pénzén jól érezze magát, de a pótanyám elviselhetőbbé tette számomra az ott töltött időt – emlékezett vissza a Viszkis.

Ambrusban néhány barát mellett Zsuzsa tartotta a lelket, mint mondja, nélküle nem sikerült volna új életet sem kezdenie. A mai napig stabil pont az életében, csak a szerepek cserélődtek fel.

– A magam szerény eszközeivel próbálom meghálálni a sok jót, amit tett értem. Ha kell, anyagilag vagy ha bármiben segítségre szorul, én ott vagyok. Most már a kislányom az első, de történjék bármi, én mindig ott leszek neki, mert sosem felejtem, mit tett értem – mondta Attila, hozzátéve, míg börtönben volt, tulajdonképpen édesanyjával is Zsuzsa tartotta a kapcsolatot. – Viszonylag jó volt köztük a nexus, ő tájékoztatta rólam, amíg rács mögött voltam. Ha anyám írt nekem egy húszoldalas levelet, abból 18 biztos Istenről szólt és csak két kérdést szánt nekem. De ő ilyen, így kell elfogadni.

30 pénzintézetet rabolt ki

A Viszkisként elhíresült egykori bankrabló 1993 és 1999 között 30 pénzintézetet rabolt ki, mielőtt elcsípték volna a nyomozók. Ambrus Attilára 17 év fegyházbüntetést szabtak ki, azonban jó magaviselete miatt 2012. január 31-én, feltételesen szabadlábra helyezték. Azóta keramikusként kezdett új életet, nős, egy kislánya van.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?