Belföld, Hírek

Van olyan tiszamenti iskola, ahol a 35 fős tanári karból 33-an elkapták a koronavírust

Egy tiszamenti általános iskolában 33 tanár kapta el igazoltan a vírust a 35 fős tanári karból.

 

 

 

 


Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke a Népszavának árulta el, hogy hétfőn levélben fordultak a köznevelési államtitkársághoz, melyben azt kérték, hogy mihamarabb hozzanak döntést az iskolákban egyre csak súlyosbodó járványhelyzet miatt.

Két megoldást javasolt a szakszervezet: az egyik szerint a középiskolák példáját követve, az általános iskoláknak is át kell térniük a digitális oktatásra, ez esetben a szülőknek biztosítanák a 100 százalékos táppénzt, hogy otthon tudjanak maradni a gyerekekkel. A másik szerint pedig csak a felsősök esetében rendeljenek el digitális oktatást, az alsóbb évfolyamokra pedig hibrid, azaz online és tantermi oktatást vezessenek be.

Szabó Zsuzsa elmondása szerint egy debreceni iskolában 240 diákból csupán 50 volt bent az elmúlt napokban, egy budapesti iskolában pedig nemrégiben 748 tanulóból 573-an maradtak otthon. Nagy részük hatósági házi karantén miatt, de voltak, akiket a szüleik nem engedtek be, mert féltik őket a járványtól.

A PSZ elnöke felhívta a figyelmet, hogy nem kellene megvárni, amíg minden iskolában ez lesz a helyzet, valamint azt is hangsúlyozta, hogy sok iskolában már elhasználták azt az időkeretet, amit a hiányzó pedagógusok eseti helyettesítésére ki lehetett írni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?