Életmód, Érdekes

18 érdekes tény, melyet az internetelhasználók osztottak meg a nagyvilággal

Olykor nem is gondolnánk, hogy a leghétköznapibb dolgok, emberek, állatok olyan érdekes tényeket, érdekességeket foglalnak magukba, melyektől szó szerint leesik az állunk. Gondoltad volna, hogy az ártatlannak tűnő kacsacsőrű emlősnek olyan erős mérge van, amit még a morfium sem képes csillapítani, vagy azt, hogy a vonalkód leolvasó nem a fekete, hanem a közte lévő fehér résekből szedi az információt? Nem, igaz?! Nos mai cikkünkben ilyen és ezekhez hasonló érdekességeket gyűjtöttünk össze, ami láttán mi is csak tátottuk a szánkat.

 

 

 

1, A Harry Potter és az azkabani fogoly című filmben Hermione mögött egy kalapács és egy sarló látható. Ti emlékeztek, hogy ez a kettő minek a jele hazánkban?
2, Van egy nagyon rossz hírünk a whisky imádóknak:
3, A macskám minden alkalommal ráült a billentyűzetemre munka közben, de találtam egy jó megoldást.


4, Ma jöttem rá, hogy a vonalkód leolvasó nem a fekete sávokat olvassa le, hanem a köztük lévő fehér teret. Mennyire kiábrándító már.
5, Az interneten böngészve láttam meg, hogy Reese Witherspoon-nak nem is ez a rendes neve. A színésznő a “Laura Jeanne Reese Witherspoon” nevet viseli hivatalosan, csak művésznévnek vette fel az édesanyja (Reese) és az édesapja (Witerspoon) vezetéknevét.
6, Most már tudom, hogy miét nem vagyok hajlandó futni…


7, Sajnos nem mindenki tudja olyan könnyen befűzni a tűbe a cérnát, de itt egy remek és könnyű megoldás a probléma orvoslására.
8, Kevés a hely a hűtőben? Használ pár akasztót és bindercsipeszt és voilá… kész a varázslat.
9, Te tudtad, hogy a baglyoknak ilyen hosszú lába van, csak a tollazatuk eltakarja?
10, Ha minden alkalommal elfelejted magaddal vinni a ebéded, akkor van egy szuper megoldás, amivel végleg búcsút inthetsz ennek a problémának. Egyszerűen csak tedd a kocsikulcsod/lakáskulcsod mellé a hűtőbe és máris nem fogod elfelejteni.
11, Az égen található csillagképek a Bosszúállók neveit viseli. Vajon Vasember is van?
12, Egyébként ennek a szagnak külön neve is van, ami nem más mint: petrikhórt. Ez egy görög eredetű szó mely a “petra” (kő) és “ikhór” (istenek vére) szóból ered.
13, Ha mindig fognod kellett a zsebed futás közben, hogy ne essen ki belőle a telefon, vagy a kulcs és ez már nagyon idegesített, akkor itt egy remek megoldás. Egyszerűen gumizd össze a zsebed.
14, Milyen érdekes tényekre nem bukkan az ember. Ma megtudtam, hogy a vidrák ugyanolyan társas lények, mint az emberek. Egész életükben párban élnek, és noha van, hogy elhagyják egymást, akkor is találnak egy másik vidrát, akivel “boldogan” élhetnek haláluk napjáig.
15, Ha egy MacBook gépen lenyomva tartod a “Control Command Space” billentyűket, akkor egy emojis ablak fog felugrani.

 

 

 

 

16, Ma két dolgot tanultam meg. Az egyik az, hogy a kacsacsőrű emlősöknek van mérge. A másik pedig, hogy ez a méreg olyan erős, hogy még a morfium sem képes csillapítani a fájdalmat.
17, 100 évvel ezelőtt már voltak olyan elektromos személygépjárművek az utakon, melyek egyetlen töltéssel képesek voltak 160 kilométert megtenni.
18, Ha mindig is gondot okozott neked a mangó felszelése, akkor ez a videó bizonyára segíteni fog, hogy 5 másodperc alatt végezz a szeletekkel.
Tudtunk neked újdonságokat mondani?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?