Életmód, Érdekes, Internet

14 érdekesség, amit a Google Maps fotókon találtak az emberek

A Google Maps és Google Earth megjelenése óriási mérföldkő nemcsak az internet, de az emberiség történelmében is egyaránt. Ez volt ugyanis az első olyan – bárki számára elérhető – lehetőség, mellyel nem csak az országok ezzel foglalkozó tudósai és szakemberei, de a hétköznapi emberek számára is nyitott könyvvé váltak a Földünkről készített műholdfelvételek. Ahogy pedig az várható is volt, az így készült felvételek sok furcsaságra derítettek fényt…

 

 

 

1Coca Cola logó egy hegy oldalán.

A Chilében található hegyoldalba vájt Coca Cola logó egy marketing kampány része, mellyel az üdítőgyártó cég fennállásának 100. évfordulóját kívánták ünnepelni, 1986-ban. A Google Maps fotókon nézve valóban lenyűgöző látványt képes nyújtani.

2Rejtélyes piramis az Antarktiszon.

Az rejtélyes, piramis-alakú építmény nagy port kavart a Google Maps fotókon történő felfedezése következtében, és azóta is előszeretettel vitatkoznak róla a nagy koponyák. Egyértelmű döntés még nem született az ügyben, révén, hogy a furcsa formájú objektum felfedezése még várat magára.

3Óriás-jacht a belvárosi betondzsungelben.

Neem, nem egy eltévedt vízi járműről van szó, az elsőre valóban sokkoló látványt nyújtó jacht ugyanis valójában egy bevásárlóközpont Hong Kong belvárosában.


4Óriás lábnyom.

A szokatlan, lábnyom-formájú különlegesség valójában egy bárki által látogatható labirintus, Anglia szívében.

5Gulliver a háztetőn.

A ház tetejére pottyant Gulliver igazából a világ egyik legkülönlegesebb játszóterét takarja, a spanyolországi Valenciában. A titkos folyosókkal, és számtalan játékkal felturbózott játszótér valójában egy mini-vidámparkként funkcionál a város szívében, mely nem véletlenül a környező gyerekek kedvence.

6Célozgatás a ,,seggfej szomszédra”.

A két, egymással összeveszett szomszéd története egészen 2009-ig nyúlik vissza, és azt hiszem, hogy nem is nagyon kell magyarázni… 😀

7UFO-macska.

Ez a geoglifa körülbelül 9000 éves, és a feltételezések szerint egy ,,Isteni macska” iránti tisztelet jelképéül készítette az Atacama-sivatag akkori őslakosai.

8Óriás repülőgép-gyűjtemény.

A Belgrádban található repülőgép-gyűjtemény valójában egy bárki számára látogatható repülőgépmúzeum, ahol több, mint 200 repülőgép között sétálgathatnak a látogatók.

9A sókészítés művészete.

Ezt az apró Nigériai falut alig 50 család lakja, akik abból próbálják meg eltartani magukat, hogy sót vonnak ki a környéken található, sárral teli tavakból és gödrökből. A műholdfelvételeken nézve valóságos csodának tűnnek.

10Török zászló Cipruson.

Az óriás török zászló az észak-ciprusi Kyrenia-hegység oldalán látható.

11UFO-űrhajó Texasban.

Az űrhajó külsejű építményt valójában Matti Suuronen finn építész tervezte a 60-as években. Az épülettel a jövő építészeti technológiáját és stílusát igyekezett kivitelezni a művész.

 

 

 

 

12Dél-Amerika és az Antarktisz szétválásának oka.

Egyes tudósok úgy vélik, hogy Dél-Amerika és az Antarktisz szétválását egy hatalmas méretű meteorit okozta. Egyetértés persze nincs az ügyben, de a Google Maps fotóit elnézegetve lehet azért igazság ebben az elméletben.

13Az ausztráliai hullámfiú.

Az ausztráliai Aranypart közelében található mókás ,,hullámfiú” valójában egy úszó kalandpark gyerekek számára, mely még az űrből is látható.

14Óriás rák.

A Google Maps műholdfelvételein látható óriás rák a felfedezése után gyakorlatilag azonnal meghódította a világhálót. A felvételek alapján körülbelül 15 méter szélesnek vélt állatot az internet – Godzilla után – ,,Crabzilla” néven keresztelte el.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?