Belföld, Hírek

„Eljátsszák a hülyét” – Tarlós István nekiesett Karácsony Gergelynek

Budapest korábbi főpolgármestere, Tarlós István arról számolt be, hogy Karácsony Gergely és a városvezetés szándékosan keveri össze Lánchíd felújítására korábban kiírt, bővebb tender költségvetését a most lezárult közbeszerzési eljárás büdzséjével.

 

 

 

 


Tarlós erről az InfoRádióban beszélt, és hozzátette, hogy szerinte a 2023-as rekonstrukció határideje nem tartható. Nemrégiben kiderült, hogy a Lánchidat az A-Híd Zrt. újíthatja fel, mintegy nettó 18,8 milliárd forintért, amely árból vita lett.

Karácsony Gergely korábban így nyilatkozott az InfoRádió Aréna című műsorában: „A Tarlós István idején kiírt közbeszerzésben nyolcmilliárddal többe került a Lánchíd felújítása a villamosalagúttal együtt”. Tarlós úgy látja, Budapest jelenlegi vezetői mindent megtesznek azért, hogy a Lánchíd körüli eseményeket összezavarják; mindezt azért, hogy a közvélemény ne kapjon megbízható képet a valós helyzetről.

 

Valóban nehéz higgadtnak maradni a Lánchíd ügyében. A budapestiek például joggal méltatlankodhatnak azon, hogy…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, August 6, 2020

,,Előre szóltam, ha manipulálják a ciklusaim történéseit, azt nem fogom szó nélkül hagyni. Nem kell összevissza hazudni, akkor nem fogok helyreigazítani” – mondta a korábbi főpolgármester. Valamint azt is kiemelte, hogy nem igazán érti, valójában miről is folyik a vita, hiszen: 27 milliárd forint tagadhatatlanul olcsóbb a 35 milliárdnál, de két különböző projektről van szó.

Hiszen az egyik tartalmazta a Lánchíd felújítását Széchenyi tér és a pesti villamosalagút rekonstrukciójával együtt, míg a másik csak a híd felújítását. A kettő azonban mégis összehasonlítható, hiszen a korábbi ajánlatban a Lánchíd felújítása 21,8 milliárd forintba került volna, most pedig ugyanez 26,75 milliárdba. Tehát nem olcsóbb, hanem drágább lesz a beruházás.

,,Eljátsszák a hülyét, elbizonytalanítják a gondolkodást, egy sokkal nagyobb beruházást hasonlítanak össze egy kisebbel, és azt bizonygatják, hogy a nagyobb többe kerül, mint a kisebb” – vélekedett Tarlós István, hozzátéve: azt sem lehet tudni, miért fizetnek 50-szer nagyobb előleget, mint a 2019-es ajánlatban volt. Illetve azt sem, hogy a kötbéreket miért felezték le.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?