Belföld, Hírek

Operatív törzs: Ma reggeltől megjelennek az utcákon a katonák

Kedden is megtartotta napi tájékoztatóját a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs.

 

 

 




 

Az elmúlt 24 órában meghalt 91 beteg, és újabb 5203 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. 7477 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 576-en vannak lélegeztetőgépen. Az elhunytak között egy 25 éves fiatal is volt.

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az operatív törzs tájékoztatója a honvédség képviseletében Torba Attila alezredes beszédével kezdődött. Elmondta, hogy a Magyar Honvédség tavasz óta folyamatosan közreműködik a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatokban. Támogatja a rendőrséget, az egészségügyi dolgozókat és a magyar embereket. Ez most sincs másképp. Jelenleg 60 katona vesz részt a kórházparancsnoki rendszerrel kapcsolatos feladatokban. Az egészségügyi intézetekben mintegy 1100 katona kezdte meg feladatát. Olyan feladatokban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat, mint

  • testhőmérséklet mérés a beléptetéseknél
  • betegirányítás
  • útbaigazítás
  • beteg kísérés
  • adminisztrációs és logisztikai feladatok

Torba Attila elmondta, hogy ma reggeltől számos helyen találkozhatnak az utcákon katonákkal. A rendőrökkel együttműködve vegyes járőrcsoportban vesznek részt a kijárási tilalom betartásának ellenőrzése miatt. A katonák megjelenése a közterületeken – ahogy más európai oszágban is megfigyelhető – elkerülhetetlen. Kiemelte, hogy az állampolgárral szemben nem intézkedhet a katona. A tavaszihoz képest tízszeres létszámmal látják el ezt a feladatot.

A feladataik között felsorolta a szociális intézmények fertőtlenítését is, ami továbbra is folyamatos.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?