Életmód, Érdekes, Külföld

Japánban népszerű szokás embereket bérelni, és megnéztük, hogy kik és miért veszik igénybe ezt a szolgáltatást

Az emberek bérbeadásának gondolata még a 90-es évek elején merült fel Japánban. Az egész akkor kezdődött, amikor Ishii Yuichi szembesült azzal a szomorú helyzettel, hogy az egyik barátja fia nem tanulhatott magániskolában, mivel nem volt apja a gyereknek. Ezután a gyermek édesanyja felkérte Ishii-t, hogy egy interjúban játssza el az apa szerepét, hogy a fiú mégis bekerüljön az iskolába. Ekkor született meg az ötlet, hogy egy olyan vállalkozást kéne indítani, ami segít az embereknek megbirkózni az ilyen és ehhez hasonló helyzetekkel.

 

 

 
 

5 Hamis szülők egy életre

a52fe5551b95e0758c428634e8

A japánok meglehetősen konzervatív emberek, ezért még ma is rossz szemmel néznek azokra a családokra, ahol az édesanya vagy az édesapa egyedül neveli a gyermekét. Az ilyen gyerekeket sokszor szívatják és megalázzák, ráadásul az óvodába vagy iskolába történő jelentkezés is komplikált, ugyanis előnyt élveznek azok a családok, ahogy mindkét szülő neveli a gyermeket. Ilyen esetekben a családok embereket kölcsönöznek, hogy mostoha anyát vagy mostoha apát béreljenek, sokszor egy egész életre.

4 Megjátszott esküvő

13d33d57a7ad18ff62ef7a2d7f

Bár kezdetben a cég csak a szülőbérlésre összpontosított, az évek során a kibérelhető emberek listája hatalmas méretűre nőtt. Elsők között terjedt ki a szolgáltatás a menyasszony és férj bérlésre, mivel az esküvői hagyományok szintén nagyon érzékeny témát képeznek Japánban. Amikor pedig valaki nem tud igazi feleséget vagy férjet szerezni magának, sokszor felbérel egy embert, hogy a segítségével le lehessen zavarni az esküvőt, a családtagok pedig elégedettek legyenek az illető magánéletével. A házastárson túl vendégeket is lehet bérelni az esküvőre, ezek mindegyike körülbelül 30 ezer forintba kerül. Extra díjért cserébe a meghívottak énekelnek, vagy akár érzelmes beszédet is mondanak az ifjú párról.

A férj vagy feleség bérlése persze ennél is sokkal drágább, nagyjából 13-14 millió forint, de ebben benn van az is, hogy a bérelt férj vagy feleség évente 2-3 alkalommal megjelenik egy-egy nagyobb családi eseményen is.

 

 
 

 

3 Ideiglenes férj

fc7b4d5b51a90d4ac4c832183e

Japánban az emberek szeretik jobbnak mutatni magukat, mint amilyenek, ezért a nők gyakran bérelnek ideiglenes férjet azért, hogy legyen kit bemutatniuk az üzleti vacsorán, vagy hogy irigykedésre késztessék a barátnőiket/kollégáikat. Legtöbbször azok a nők veszik igénybe ezt a szolgáltatást, akik korábban valamikor már nagyot csalódtak a férfiakban, és nem akarják még egyszer átélni ezeket a negatív érzelmeket.

2 A legkifinomultabb ügyfelek számára

24b37b5464bc08213cf85c311d

Van, aki kemény kritikákat szeretne hallani magával és a munkájával kapcsolatban, mások épp ellenkezőleg, a kedves szavakra vágynak. Bárhogy is, minden igényre létezik megfelelő ember, így sokan előfizetnek például arra, hogy reggel, ébredés után, vagy este, lefekvés előtt egy idegen személy felhívja őket, és kedves szavakkal vagy épp kemény kritikával illesse az ügyfelet.

Alternatív megoldásként egyébként barátokat is bérelhetünk magunknak, ha épp nincs kivel töltenünk az estét. Az ilyenkor mellénk szegülő emberekkel sok közös képet is készíthetünk, hogy legyen mivel feltöltetnünk a közösségi oldalainkat. A bérelt barátok visszajelölnek a Facebook-on és hamis hozzászólásokkal látják el a bejegyzéseinket, mintha tényleg nagyon jó barátok lennénk.

1 Az ügynökségnél végzett munka nehéz

ada12a560db7450fc860a30389

Fontos szempont, hogy egy színész egyszerre maximum csak 5 szerepet játszhat el. Ez nem a titoktartás miatt van így, hanem azért, mivel valójában ez egy nagyon nehéz munka. Arról nem is beszélve, hogy sok olyan ügyfél van, aki hosszú éveken át, vagy akár egy egész életre bérli fel férjnek, feleségnek vagy épp barátnak az adott illetőt – ilyenkor pedig fontos, hogy a színész maximálisan a szerepére összpontosítson.

Magának a bérlésnek a menete egészen egyszerű: az ügyfél részletesen leírja, hogy milyen színészre lenne szüksége. Frizura, bajusz, ruházati stílus, arckifejezések, gesztusok, stb. – az ügynökség pedig megtalálja a számára legmegfelelőbb személyt. A színészeknek sokszor hamis emlékeket is kell tanulniuk, vagy épp új szokásokat felvenniük egy-egy szerep kedvéért.

Az egyik férj például elvesztette a feleségét, és annak tökéletes másolatát szerette volna megrendelni. Az így választott színészt az elhunyt kedvese nevén kezdte szólítani, és még a legfontosabb közös emlékeiket is megtanította neki, hogy a színésznő tényleg minden helyzetben úgy viselkedhessen, mintha az elhunyt feleségével lenne együtt az illető.

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?