Egyéb

Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Cicciolina ellen: nagy bajban van

Újraindították Cicciolina 1992-es emberrablási ügyét, így ellene ismét nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

 

 

 




 

A börtön fenyegeti Cicciolinát, azaz Staller Ilonát! Az egykori pornócsillag ellen ugyanis nemrégiben nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a New York-i bíróság, mivel újranyitották a már lezártnak hitt, 1992-es emberrablási ügyét, amiről a Blikk is beszámolt.

Cicciolina 1993-ban vált el művész férjétől, Jeff Koonstól (64). A New York-i bíróság akkor az apának ítélte közös gyereküket, Ludwigot, mondván, Cicciolina foglalkozása összeegyeztethetetlen azzal, hogy jó anya legyen. Staller ezek után kétségbeesett cselekedetre ragadtatta magát: elrabolta a saját fiát!

Nagy botrány alakult ki, az ügyet tárgyalta az olasz és a magyar bíróság is, végül arra jutottak, hogy nem követett el bűnt Cicciolina, sőt, ezt 2009-ben megerősítette az Emberi Jogok Európai Bírósága is, a fiút neki ítélték. Amerikában azonban a New York állami Legfelsőbb Bíróság által kiadott letartóztatási végzést soha nem vonták vissza, most pedig újra napirendre került az ügy egy felülvizsgálat alkalmával.

Az ügy régóta Damoklész kardjaként lebeg Ilona feje felett, így már 2016-ban írt egy kegyelmi kérelmet Barack Obamának (57), ám az akkori elnöktől nem érkezett válasz.

A friss döntés értelmében ha a színésznő az Egyesült Államok területére lépne, azonnal börtönbe kerülne, de az otthonában, Olaszországban egyelőre biztonságban van.

 

 

A hír sajnos igaz, nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellenem újra. Az a szerencse, hogy Olaszországra ez természetesen nem vonatkozik, csak akkor kerülnék bajba, ha Amerikába utaznék” – ismerte el a Ripostnak Cicciolina, akinek az ügyvédje igyekszik kézben tartani a dolgokat.

„Sajnos, benne van a pakliban, hogy Ilonát letartóztatják, de én mindent elkövetek majd, hogy ismét visszavonják a nemzetközi elfogatóparancsot” – nyilatkozta Luca Di Carlo.

„Az egész történet borzalmas. Remélem, mielőbb pont kerül a végére, nem kerülhetek börtönbe egy ilyen régi, már rég letudott dolog miatt” – mondta korábban aggódva Cicciolina a Blikknek az ügyről.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?