Belföld, Hírek

„Veres püspök úrnak nincs joga, hogy kritizálja a lombikbébi kezelést” – Kaáli professzor személyesen kelt a lombikprogram védelmére

A Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint a lombikprogramot ki kellene iktatni a gyakorlatból, mert súlyos bűnöket követünk el vele.

 

 

 




 

Mint arról mi is hírt adtunk, a lombikprogramról Veres András püspök nemrégiben azt mondta: “Ki kellene iktatni a gyakorlatból”. A Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szerint “súlyos bűnöket követünk el vele”.

Veres András győri megyéspüspök a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a lombikprogram helyett olyan gyakorlatok kellenének, melyek nem járnak a “megfogant életek elpusztításával”.

Kaáli Nagy Géza professzor szerint orvosi szempontból Veres püspöknek nincs joga, sem szakmai alapja ahhoz, hogy kritizálja a lombikbébi programot. A professzor munkatársaival több ezer lombikbaba megszületését tette lehetővé az általa alapított meddőségi központban.

Elmondta, hogy a módszert világszerte alkalmazzák, tudományosan is igazolt, és ebbe nem nem kellene a katolikus vallást belekavarni – mondta.

A Kaáli Intézetet és a többi magánkézben lévő meddőségi centrumot az állam tavaly felvásárolta.

A Párbeszéd aggódik a püspök nyilatkozata miatt. Tordai Bence országgyűlési képviselő szerint:

„látjuk, hogy az Orbán-kormány egyre inkább elmegy egy szélsőséges keresztény-fundamentalista irányba, tehát lehet, hogy ez nemcsak a püspök magányvéleménye, hanem egy kormányzati kommunikációs hadműveletnek az első lépése”.

Az RTL Híradó beszámolójában elhangzik, hogy az állam a központok felvásárlása után eltörölte az elvégezhető kezelések számának korlátozását és ingyenessé tették a diagnosztikai vizsgálatokat és a gyógyszereket.

Az EMMI azt írta: a kormány elkötelezetten támogatja a családokat abban, hogy “annyi gyermekük születhessen, amennyit szeretnének”.

 

 

VIDEÓ: AZ RTL Híradó beszámolója

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?