Hírek

A látvány, amire az egész világ várt – Koronavírus elleni vakcinák pörögnek a gyártósoron Belgiumban

Több ezer koronavírus elleni vakcinát gyárt Belgiumban a Pfizer vállalata.

 

 

 
 

Az amerikai óriásvállalat tervei szerint, még ebben az évben százmillió adagnyi vakcinát készít el, melyből negyvenmillió oltóanyagot az Egyesült Királyságnak szán. Elkezdték gyártani, arra várnak, hogy engedélyezzék és hatásosnak bizonyítsák a tesztek a járvány ellen.

“Nagyon jó volt látni a gyártósoron az első injekciós üveget. Óriási mosolyt csalt az arcomra, hogy láthattam, hogy a sok munka valóban terméket eredményez.” – nyilatkozta Ben Osborn a Pfizer vállalat főnöke. Az elkészült vakcinákból kettőt kell majd beadni a fertőzötteknek. 100 millió dózis tud előállítani a cégóriás év végéig, ha engedélyezik.

 

Az amerikai Pfizer gyógyszergyár novemberben már kéri a német BioNTech gyógyszergyártóval közösen kifejlesztett koronavírus elleni vakcina engedélyezését – ezt pénteken jelentette be Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója. Akkor tudatta, hogy sürgősségi eljárást kérnek az amerikai élelmiszer-, és gyógyszerfelügyelettől (FDA) a készítmény forgalomba hozatalához.

A szakember a vakcinával folytatott eddigi kísérletek eredményeit jónak értékelte, s mint írta, ezeket részletesen be is terjesztik az FDA-hez.

Oroszországon és Kínán kívül még egyetlen országban sem engedélyezték a koronavírus elleni oltóanyag forgalomba hozatalát. A Pfizer és német partnere ezzel világelső lenne.

Közleményében Bourla mindazonáltal világossá tette, hogy bár a kísérletek nagyon előrehaladott szakaszban vannak és sikeresek is, de a vakcina nem fog forgalomba kerülni a november 3-án tartandó amerikai elnökválasztás előtt.

Donald Trump amerikai elnök korábban azt jelentette ki, hogy a Pfizer vakcinája “heteken belül” elérhető lesz.

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?