Belföld, Hírek

Több miniszternek is hátra kell lépnie: nem indulnak a Fidesz ászai a 2022-ben

Budapest — Sorra vonják ki a nagyágyúikat a helyi csataterekről a kormánypártok!

 

 

 




 

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek és Kocsis Máté frakcióvezetőnek sem kell megméretnie magát egyéni képviselőjelöltként 2022-ben, választókerületüket Fürjes Balázs agglomerációs államtitkár és Sára Botond fővárosi kormánymegbízott kapja.

Várhatóan több miniszternek is hátra kell lépni a helyi küzdelmekből, hogy a központi kampányba tudják bevetni őket.

Kocsis Máté frakcióvezető sem indul képviselőjelöltként egyéniben. /Fotó: MTI-Kovács Tamás

Korábban csak a legszűkebb körnek volt „felmentése” a választókerületi megméretés alól, Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök és Kövér László házelnök már 1998-tól nem indult egyéniben. Legutóbb Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, Kubatov Gábor pártigazgatónak és Rogán Antal kabinetminiszternek sem kellett részt vennie a helyi csatározásokban.

 

 

 

A szakértő szerint ezzel próbálhatják tehermentesíteni a kormánytagokat, akik amúgy is igen kemény választásra számíthatnak 2022-ben.

– Sok különfeladatot ró a miniszterekre a választókerületi munka, fogadóórák, helyi átadások, ezektől próbálják megszabadítani őket, hogy a kampány során mindenhol segíteni tudjanak. Emellett be tudnak mutatni új arcokat is – mondta a Blikknek Kiszelly Zoltán politológus.

Hozzátette, szerinte az is szerepet játszhat a döntésben, hogy ezeket a választókerületeket már nem biztos, hogy a kormánypártok fogják megnyerni, ha csak egy ellenzéki jelölt lesz, így megóvják őket az esetleges kudarctól és teret adnak egyúttal a tehetséges fiataloknak.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?