Celeb / Híresség

Gáspár Győző közel 100 millió forintot vár vissza a NAV-tól

Gáspár Győző közel 100 millió forintot vár vissza a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, de a pénz nehezen érkezik.

 

 

 

 




Gáspár Győzőtől 2017-ben foglalt le 195 millió forintot a NAV, miután költségvetési csalással vádolták, de ebből a bíróság szerint visszajárna neki közel 100 millió – csakhogy még nem kapta meg, azt mondja.

„Egyszerűen érthetetlen, hogy ezt megtehetik! Július végén jogerős lett a döntés, hogy a majdnem 200 millió forintból 93 millió 800 ezret vissza kell adniuk. Azóta hiába várjuk a pénzt, ha írunk, válaszra sem méltatnak” – panaszkodott a Blikknek Győzike.

„Nyolc napot várunk, utána pedig, ha kell, végrehajtást indítunk. A kamat pedig elvi kérdés, az összege nagyjából egymillió forint lesz, ugyanis a jegybanki alapkamatból számítják ki, annak kétszeresét is felszámolhatják. Sőt akár kártérítést is kérhet ügyfelem, ugyanis ha a lányainak vásárolni kívánt lakás foglalóját azért bukja, mert nem érkezett meg a pénz a NAV-tól, akkor ezt is jogosan követelheti az adóhatóságtól” – közölte a sztár ügyvédje, dr. Erdei Zoltán.

Győzike tehát a kamatot is követeli az adóhatóságtól, azt azonban felajánlaná egy alapítványnak – a többiből pedig lakást venne a lányainak, ez lenne az ő örökségük. 

 

 

 

 

forrás: origo.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?