Celeb / Híresség

Gáspár Evelin kapott egy sms-t, majd rögtön indult segíteni – Kiderült, nagyot tévednek vele kapcsolatban az emberek

Csak kevesen tudják, de az egész Gáspár család rendszeres véradónak számít. A sort még Gáspár Bea édesapja kezdte, aki tökéletes példát mutatott az unokáinak, hogy belőlük is rendszeres véradó váljon. Evelin akkor jelentkezett először véradásra, amikor betöltötte a 18. születésnapját és az iskolájában véradást szerveztek. Mivel tudta, hogy ez mennyire fontos dolog, ezért ő is jelentkezett.

 

 

 
 

„Ma Magyarországon a koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent a véradók száma, így különösen nagy szükség van vérre, hiszen egyre kevesebben mennek el a véradásokra”

– mondja Gáspár Evelin, akinek ebben az évben ez volt a harmadik véradása.

„Az emberek azt hiszik, minket csak a külsőségek érdekelnek, pedig számunkra nagyon fontos az is, hogy segíthessünk másokon, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor lesz majd nekünk is szükségünk segítségre. Hiszek abban, hogy mindent visszakapunk, amit adunk, így fontos, hogy segítsek más embereken, ha szükségük van rá.”

Evelin egy Facebook-bejegyzésben látta meg a hirdetést, hogy Salgótarjánban szerveznek véradást.

„Azonnal jelentkeztem, de ezúttal irányított véradás keretein belül adtam a véremet, mivel a húgom volt osztályfőnöke daganatos betegségben szenved, s mivel folyamatos vérátömlesztésre szorul, ezért most kifejezetten neki adtam vért.”

Gáspár Evelin véradásra jelentkezik / Foto: Gáspár Evelin

 

 

Evelin ezt megelőzően májusban volt véradáson, mert megtudta, hogy a járvány miatt kevés a vér Magyarországon és a vérellátó véradókat toboroz.

„Kaptam egy sms-t a telefonomra, mivel regisztrált véradó vagyok, hogy, ha tehetem menjek, mert egyre kevesebb a vértartalék. Akkor mesélték nekem azt is, hogy nem csak a járvány miatt, de a nyári időszakban is nagyon kevesen jelentkeznek véradásra, így különösen nehéz helyzetben van a Vérellátó. Ezért is fontos nekem, hogy rendszeresen adjak vért. Ilyenkor iskolaidőben pedig kiváló lógási lehetőség lehet minden 18. életévét betöltött és 50 kilót meghaladó diáknak” – mondja nevetve Evelin.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?