Belföld, Hírek, Internet

Hoppá! Törölte a Facebook a nagy magyar vírustagadó, álhírterjesztő oldalakat

Csütörtökre elérhetetlenné vált a Facebookon több olyan magyar oldal, melyek jellemzően vírustagadó, maszkellenes, oltásellenes, kártékony posztokat terjesztettek, elbizonytalanítva a lakosság erre fogékony részét és ezzel nehezítve a járványügyi védekezést.

 

 

 




 

Az oldalak eltűnéséről szóló információt először a vírustagadás és egyéb káros tévhitek elleni küzdelem egyik élharcosa, Dr. Novák Hunor tette közzé.

Az orvos azt írta:

A Facebook törölte Gődény és Lenkei Gábor csoportjait, az Apaszív egyesület oldalát álhírterjesztés miatt. Rengeteg áltudományos, hamis információt terjesztettek, a lépés mindenképp örömteli, de kevés. „Doktor” Gődény oldala egyelőre még elérhető, mint ahogy Tamasi doktor csoportja is, amiben Gődény társa, Tamasi doktor azt hirdette a PCR-teszt kapcsán: a steril mintavevő pálca direkt meg van fertőzve COVID-dal, ezért aki teszteltetni megy magát, az valójában azt kockáztatja, hogy megfertőzik a vírussal. A képernyőfotót korábbi posztjaim között találja oldalamon.

A fentiek ellenére azért egészen abszurd, hogy a Facebook számos esetben még teret ad a társadalomra veszélyes összeesküvés-elméleteknek, de az is szomorú, hogy ilyen közveszélyes rémhírterjesztés miatt az orvosi kamara nem zárta ki soraiból Tamasi doktort. Reméljük, mindkét oldalról további lépések jönnek majd.”

👍A Facebook fellépett a járványtagadók ellen: törölte Gődény és Lenkei Gábor százezres csoportjait, az Apaszív egyesület…

Közzétette: Dr. Novák Hunor – 2020. szeptember 24., csütörtök

 

 




 

 

Egyébként az Apaszív egyik csoportja még elérhető, vélhetően több is volt nekik. Megszüntették viszont a „Koronavírus pánikot csillapítók csoportja” nevű, csaknem 30 ezres tagságot számoló csoportot, ezt már nem lehet elérni a Facebookon.

Dr. Novák Hunor lementette Tamasi doktor oldalának azt a kommentjét is korábban, melyben azt állítják, hogy a PCR teszteléshez való pálcikák eleve fertőzöttek. Az ilyen és hasonló kommentek, megnyilatkozások vélhetően hozzájárultak ahhoz, hogy a Facebook törlte az oldalakat, legalábbis egy időre elérhetetlenné tette, azt ugyanis a Facebooknál sosem lehet tudni, mi lesz ezeknek az oldalaknak és csoportoknak a jövője.

Büntette tehát a Facebook a fentebb említett 30 ezres vírustagadó közösséget, Lenkei Gábor sok követővel bíró oldalát és a „Normális élethez ragaszkodók” nevű csoportot, melyen dr. Gődény György gyógyszerész híveinek posztjait lehetett megtalálni. Ez is egy nagy, több, mint százezres közösség volt.

Mint ismert, a maszktagadók, vírustagadók hangadója, Dr. Gődény gyógyszerész és társai nemrég maszkellenes tüntetést is szerveztek Budapesten, előtte hasonló témájú konferenciát, mely ellen még az Orvosi Kamara is felemelte a hangját.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?