Belföld, Hírek

Virológus: „3-4 héten belül megtriplázódhat a napi elhunytak száma”

Rusvai Mikós szerint most inkább gazdaságvédő, mint egészségvédő intézkedések vannak, és ha nem lesznek szigorítások, akkor sokkal több lehet a beteg és a vírus miatt elhunyt is.

 

 

 




 

Rusvai Mikós, víruskutató szerint már 10 napja beléptünk a tömeges fertőzések időszakába.

Most a napi fertőzésszám, a kórházi kezelésre szorulók és az elhunytak számának alakulását kell figyelni. Ebben még nem értük el a tavaszi csúcsot, de a második hullámban már rekordnak számít, hogy átlépte az azonosított koronavírusosok száma az ezret – mondta.

Igazolja azt a tényt, hogy a fertőzöttek számának növekedése néhány hét múlva emelni fogja a súlyos esetek számát. Nem itt áll meg a csúcs, növekedni fog, akár jó pár százzal is, nem kizárt, hogy akár 2000-es szám is lehet. Nagyon szurkolni kell, hogy a koronavírus járvány ne lógjon bele az egyéb vírusos – influenza – megérkezésébe. Ez októberre várható, és csak november végére várható a koronavírus-járvány csúcsa.

Ahol nagyobb a népsűrűség, ott mindig nagyobb esetszám lesz, nem az intézkedések hibájából adódnak a nagyobb számok. De bárhol, bármikor lehetnek új fertőzöttek, amelyek sok új esetet is hozhatnak.

Ha a kormány gazdaságvédő stratégiája nem változik, akkor 3-4 héten belül akár meg is triplázódhat a napi elhunyt esetszám.

A virológus elmondta, kíváncsi, hogy lesznek-e központi intézkedések, mert most még megelőzhető lenne, hogy drasztikusan emelkedjen a halottak száma. De nem úgy tűnik, hogy erre szándék lenne. Most inkább gazdaságvédő, mint egészségvédő intézkedések vannak most – véli. „Reméljük, hogy nem fizetünk rá” – mondta.

A halottak számának emelkedését csak szigorúbb rendszabályokkal, akár a tavaszihoz hasonló korlátozásokkal lehetne elkerülni. Ha nem lesznek, akkor 3-4 héten belül megduplázódhat, megtriplázódhat az elhunytak napi száma, ami jóval meghaladhatja a tavaszi adatokat – mondta el a virológus.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója



 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?