Belföld, Hírek

Mától leszállítják a vonatokról és a volánbuszokról azokat, akiken nincsen maszk

Szeptember 15-től leszállíthatják azokat az utasokat, akik annak ellenére sem hordanak az orrukat és szájukat eltakaró maszkot, kendőt vagy sálat, hogy egyszer már felszólították őket erre.

 

 

 




 

Mindkét közlekedési társaság – a MÁV és a Volánbusz is – arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket – áll a vasúttársaság mai közleményében.

A MÁV-START keddtől fokozottan ellenőrzi a vonatokat a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel együttműködve. Ezzel egy időben a Volánbusznál is fontos változás lép életbe: az autóbuszvezetők kötelesek megtagadni a felszállást, ha az utas nem tartja be a maszkviseléssel kapcsolatos előírásokat, és kötelezettségének egyszeri felszólításra sem tesz eleget.

Utazás közben a jegy- és bérletellenőrök figyelik az előírás betartását, és egyszeri, eredménytelen felszólítás után, lakott területen megállva kizárják az utazásból az érintetteket

– írták a közleményben.

 

 

 

 

forrás: noizz.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?