Hírek, Sport

Rossi kihirdette a keretet: a csapat nélküli Dzsudzsák már nincs a válogatottban

Marco Rossi szövetségi kapitány keretet hirdetett a következő két válogatott mérkőzésre. Előző keretéhez képest 11 új játékost hívott be. Erre a 25 játékosra számít a Nemzetek Ligája szeptemberi mérkőzésein. A B divízió 3. csoportjába sorolt magyar együttes jövő csütörtökön Törökország vendégeként kezdi meg a 2020/21-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

 

 

 




 

A jelenleg klub nélkül maradt 108-szoros válogatott, Dzsudzsák Balázs nem tagja a keretnek. Tavalyelőtt volt ugyanebben a helyzetben, akkor sem volt csapata, és akkor sem számított rá a kapitány.

Dzsudzsák utoljára az arab al-Ain gárdáját erősítette, most az NB I-be visszajutott MTK együttesével edz, de csapata nincs.

Az olasz szakember a hétfői sajtótájékoztatón kiemelte: csaknem tíz hónap telt el az együttes legutóbbi, Walesi elleni mérkőzése óta.

„Alapvető, hogy mindig rengeteg szempontot kell mérlegelni a kerethirdetés során, most viszont még inkább sok szempontot kellett figyelembe venni. Néhányan sérültek, másoknak nincs csapata, esetleg nincsenek megfelelő fizikai kondícióban. Az utolsó kerethirdetéshez képest tizenegy új embert hívtam be” – mondta Marco Rossi.

A keretben négy újonc – Cseri Tamás, Babati Benjámin, Schäfer András és Szőke Adrián – található.

Marco Rossi szövetségi kapitány keretet hirdetett a következő két válogatott mérkőzésre. 25 játékos készül Törökország és Oroszország ellen.

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2020. augusztus 24., hétfő

 

 

 

 

A kapitány hangsúlyozta: a szakmai stáb márciusban készen állt a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre, túl voltak a szükséges előkészületeken. Azóta ugyanezt már a törökökkel és az oroszokkal kapcsolatban is megtették. Hozzátette: az elmúlt időszakban mentálisan igyekeztek karbantartani a játékosokat, folyamatosan emailen, telefonon vagy éppen videokonferencia-beszélgetésen keresztül tartották velük a kapcsolatot. Kiemelte: ez más válogatottnál is így történhetett, a vírushelyzet miatti korlátozások mellett aligha lehetett ennél többet tenni.

Marco Rossi / Fotó: Fuszek Gábor

 




„A török meccs előtt két napunk lesz edzeni, és aki kicsit is járatos ebben a sportágban, az el tudja képzelni, hogy tíz hónap kihagyás után ez komoly nehézségeket okoz, hogyan tudunk így felkészülni, majd játszani. Ezzel a nehézséggel azonban mindenkinek szembe kell néznie, így ellenfeleinknek is” – nyilatkozta.

Dzsudzsák Balázsról elmondta: ahogy két éve, úgy ezúttal is azért nem tagja a keretnek, mert jelenleg nem játszik.

„Örültem volna, ha ő is kerettag és a válogatott számíthat rá. Lehetek jó vagy kevésbé jó kapitány, de legalább mindig következetes voltam. A döntéseimet senki nem befolyásolta, saját elveim mentén dönthetek” – fogalmazott.

A keret:

Kapusok:

  • Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)

védők:

  • Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol), Tamás Krisztián (Budapest Honvéd)

középpályások:

Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

csatárok:

Babati Benjámin (ZTE), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?