Életmód, Érdekes, Kreatív

21 nagyszerű dizájn, amit a fogyatékkal élők kényelme érdekében terveztek

A különféle fogyatékkal élő embereknek olyan mindennapi problémákkal kell megküzdeniük, ami a hétköznapi emberek számára teljesen elképzelhetetlen. Ha valakiknek, akkor nekik tényleg szükségük van a tervezőknek és a modern technológiának köszönhetően létrejött legújabb fejlesztésekre, melyekkel, ha csak kicsit is, de legalább könnyebbé tehető az életük.

 

 

 

1 A firenzei Uffizi Galériában a festmények háromdimenziós, tapogatható változata is megtalálható, hogy a látássérült látogatók is élvezhessék a művészetet.
a 21
2 Ted Rummel, a deréktól lefelé lebénult orvos ennek a különleges kerekesszéknek köszönhetően újra végezhet műtéteket.
b 21
3 A hongkongi körhintán van egy padlóra szerelt teknős, amit így a kerekesszékkel érkező gyerekek is tudnak élvezni.
c 20


4 Ebben az idősek otthonában egy ál-buszmegálló van, hogy megakadályozzák a demenciában szenvedő betegek távozását.
e 21
5 Zack Nelson egy különleges kerekesszékes terepjárót készített a feleségének, hogy olyan helyekre mehessen, ahol még sosem járt korábban.
f 21
6 Szingapúrban az idősek egy különleges kártyát kapnak, amit a jelzőlámpákhoz érintve meghosszabbíthatják a gyalogátkelőhely zöld jelzésének időtartamát.
h 21
7 ,,A lányom vak, és a 9. születésnapi partijára egy csokoládét készítettünk, amin az a felirat látható Braille-írással: „Szeretlek! Boldog születésnapot!”.”
i 21


8 Ez a vízforraló egy dönthető állványra van szerelve, hogy az ízületi gyulladásban szenvedő emberek is könnyedén tudják használni.
j 21
9 A berlini repülőtér mozgássérült vécéjében egy vészjelző vezeték fut végig a padló szélén, hogy az emberek jelezni tudják, ha elestek, és segítségre van szükségük.
k 21
10 Ezt a piknikasztalt úgy tervezték, hogy mindenki tudja használni: van rajta etetőszék, gyermekasztal, és az egyik oldalról kerekesszékkel is megközelíthető.
l 21
11 Ez a férfi elvesztette a lábát, ezért épített egy háromkerekű motorkerékpárt, amit a kerekesszékével is könnyedén tud használni.
m 21
12 Ez a kerekesszék lehetővé teszi, hogy a fogyatékkal élők is élvezhessék a tengert. Mindenki számára ingyenes és a portugáliai Santa Cruz-ban (Madeira) található.
p 18
13 Ezen a strandon egy leterített matrac segíti, hogy a kerekesszékes emberek és a babakocsis családok is le tudjanak menni a partra.
q 16
14 Ebben a nyilvános WC-ben az egyik tükör döntve van, hogy a kerekesszékes emberek is lássák magukat a tükörben.
r 17
15 Ezt a játszóteret a kerekesszékes gyerekek is könnyedén tudják használni.
t 14
16 Ennél az apartmankomplexumnál kerekesszékkel is megközelíthető a medence.
v 12
17 Ezeken a samponokon és kondicionáló tubusokon Braille-írás is van, hogy a látássérült emberek is tudják, melyik-melyik.
y 10
18 Kerekesszékeseknek készült bevásárlókocsi egy németországi Lidl-nél.
ze 7

 

 

 

 

 

19 ,,A helyi bevásárlóközpontban találtam egy bevásárlókocsit, amit nem gyereküléssel, hanem különleges igényű felnőttek számára készült üléssel szereltek fel.”
zh 6
20 Ez a körhinta kerekesszékkel is használható.
zk 4
21 Ebben a szállodában a szállodai ajtókon van egy alsó kukucskáló, hogy a kerekesszékesek is tudják használni.
zl 4

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?