Hírek

Koronavírus: becslések szerint már a szomszédban a második hullám

Úgy tűnik koránt sincs vége a koronavírus-járványnak.

 

 

 

 




 

A szomszédos Ausztria figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra az új típusú koronavírus-járvány miatt – jelentette be Ausztria külügyminisztere Alexander Schallenberg szerdán.

Schallenberg elmondta, hogy a legmagasabb hatos fokú riasztást adták ki, aminek értelmében az osztrák állampolgároknak sürgősen el kell hagyniuk a nyugat-balkáni térséget. A döntést a külügyminiszter azzal indokolta, hogy a nyugat-balkáni államokban egyre több koronavírus fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt időszakban, valamint ez által Ausztriában is sok fertőzés a nyugat-balkáni országokra vezethető vissza.

Valamint a Nyugat-Balkánról visszatérők miatt a fertőzésszám növekedett Horvátországban és Szlovéniában is. Továbbá Schallenberg elmondta, hogy mostanában nem fogják feloldani a korlátozásokat Nagy-Britannia, Svédország és Portugália felé sem.

Az osztrák egészségügyi miniszter Rudolf Anschobe beszámolt róla, hogy hogy az elmúlt 24 órában 107-en fertőződtek meg koronavírussal; jelentős részük Felső-Ausztriában (61 fő), illetve a fővárosban Bécsben (24 fő) – írja a Ripost.

 

 

Az elmúlt egy napban 13 beteget nyilvánítottak gyógyultnak, jelenleg 677 beteget tartanak nyilván, ami 0,6-os növekedés az előző naphoz képest. Valamint a tárcavezető elmondta, hogy Felső-Ausztria területén több gócpont is kialakult, ugyanakkor a tendencia nem országos szintű.

A meggyógyult koronavírus fertőzöttek száma 19 314 fő. Az aktív fertőzöttek száma 6315-re nőtt a keddi 6269-hez képest. Jelenleg 222 fertőzött szorul intenzív osztályi ellátásra, valamint az elmúlt egy napban 12 585 teszt eredményét dolgozták fel.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?