Érdekes, Hírek

Szakemberek szerint már ősz előtt berobbanhat a járvány második hulláma

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szakemberei abból indulnak ki, hogy néhány európai országban már a koronavírus-járvány második hulláma tombol. Az egyik bécsi egyetem virológusa is úgy látja, hogy még az ősz beköszönte előtt elérheti Ausztriát az újabb megbetegedési hullám.

 

 

 




 

Ausztriában egyelőre nincsen tömeges megbetegedés, az osztrák kormány július elsejei határidővel újabb lazításokat jelentett be. Az ÖSTERREICH nevű osztrák napilap ennek kapcsán kérdezte Christoph Steiningert, az egyik bécsi egyetem virológusát. A szakember szerint a jövő héten több más országhoz hasonlóan, Ausztriában is elkezdenek majd emelkedni az esetszámok.

Nem az a kérdés, hogy lesz-e második hullám, hanem az, hogy pontosan mikor

– figyelmeztetett Steininger. Hozzátette, az eddigi szigorú szabályok feloldása berobbantja a járványt. A jó idő miatt egyre kevesebben használnak maszkot, nyitottak a határok és már a távolságtartásra sem figyelnek az emberek annyira. Ezek mind a vírus terjedését segítik. A virológus arról beszélt az osztrák lapnak, hogy július közepére 200 és 400 között lehet az új megbetegedések napi száma. Steininger úgy látja, hogy a gazdaságot nem állítják le még egyszer, mert azt már nem bírná ki az ország.

 

 

 

Viszont biztosan lesznek szigorítások és új intézkedések, amit mindenkinek fegyelmezetten be kell tartania. A szakember javaslata szerint érdemes lenne átgondolni a kötelező maszkviselést a tömegrendezvényeken.

 

 

 

 

forrás: ripost.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?