Belföld

Óriási balhé a Parlamentben: lehentesezték Kásler Mikós minisztert, döbbenetes kirohanás a T. Házban

Döbbenetes szavak hangzottak el ma az országgyűlésben, ahol Szijjártó Péter beszámolt a koronavírus elleni védekezés állásáról, majd ezek után az ellenzéki frakciók ízekre szedték a kormány intézkedéseit.

 

 

 




 

A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea vehemens reakciójában keresetlen szavakkal hiányolta a Parlamentből Orbán Viktort, felhozta, hogy a védőeszközök egy részét határon túli magyarok lakta városokba viszik. A Fidesz frakció tagjai hangos tapsba kezdtek, elnyomva Szabó Tímea szavait, akinek így nem sikerült befejeznie beszédét, s mikor lejárt az ideje a házelnök nem adta meg neki újra a szót.

Szabó Tímea (Párbeszéd) napirend előtti felszólalásában hosszan sorolta a példákat, mely más ország hogyan kezelte a koronavírus-válságot, és Szlovákiával példálózott, amely halottjaihoz képest 18-szor annyian halnak meg itthon.

Hollik István (KDNP) köszönetet mondott a felszerelések beszerzéséért, és arra hívta fel a figyelmet: nem természetes, hogy minden védőeszköz rendelkezésre áll, hiszen például Nagy-Britanniában is hiány van a felszerelésekből.

Az ellenzéki képviselőknek azt üzente, ha már kritizálják az egészségügyi intézkedéseket, akkor ne hagyják figyelmen kívül az igazságot, hiszen a WHO magyar irodavezetőjének friss nyilatkozata szerint hazánkban megfelelő a tesztelés és az eddig megtett intézkedések is.

Arra is felhívta a figyelmet: amikor a kormány által meghozott egészségügyi intézkedéseket kritizálja az ellenzék, akkor valójában azokat a szakembereket bírálja, akinek a véleménye alapján a kabinet meghozza a döntéseket.

A következő körben, mikor ismét Szabó Tímeára került a sor, a képviselőnő lopással vádolta a kormányt és Orbán Viktort, és feltette a kérdést, hogy lehet az, hogy Magyarországon sokszorosan több ember halt meg, mint Szlovákiában. Szabó szerint a halálozási arány Magyarországon az egyik legmagasabb. (Ezzel kapcsolatban egyébként korábban Müller Cecília tisztifőorvos úgy nyilatkozott, hogy valójában megfelel az átlagnak, ami Magyarországon történik, az eddig nyilvánosságra került előrejelzések pedig azt mondják, Magyarország minden szempontból könnyebben fogja megúszni a járvány hatásait, mint más országok.

 

 




 

 

 

Szabó Tímea embertelenséggel vádolta a kormányt, Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert egyenesen hentesnek nevezte a képviselőnő, mert szerinte a Magyarországon zajló kórházi kiürítések embertelen módon zajlanak. A kormánytagjait talpnyalóknak nevezte. (Ezzel kapcsolatban a hivatalos álláspont az, hogy a legrosszabbra kell felkészülni, mert ha tömeges megbetegedések lesznek, nem juthat el oda a magyar egészségügy, mint az olasz, ahol betegek között kellett válogatni, hogy ki maradhat életben, ki nem.) A képviselőnő azzal fenyegette a kormányt, hogy tagjai „meg fognak fizetni.”

Orbán Viktor a járványt is a saját gazdagodására használja fel. A globális halálozási ráta 6.7%, Szlovákiában 1%, nálunk 10%. Hogy lehet ez? #Párbeszéd

Közzétette: Szabó Tímea – 2020. április 20., hétfő

Szabót a stílusáért figyelmeztette: – Sajnálom és szomorú vagyok, hogy egy hölgyet kell figyelmeztetnem a modortalanságra – mondta Kövér László házelnök, kocsmai stílusúnak nevezve Szabó kirohanásait.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?