Belföld, Hírek

Sírva hívta családját a 77 éves bácsi, combnyaktöréssel, tüdőrákkal küldték haza a kórházból

69 éves feleségének nem is merte elmondani a hírt. Az asszony szerint féltette, mert ő megemelni sem tudja majd.

 

 

 

 

 




Sírva hívta a családját egy 77 éves férfi, mert közölték vele, hogy combnyaktörése után 2 hónappal, haza kell mennie a Péterfy Sándor utcai kórház rehabilitációs osztályáról. Az RTL Híradónak kétségbeesett felesége nyilatkozott, akinek fogalma sincsen, hogyan fogja járásra képtelen, egyébként tüdőrákos férjét egyedül ellátni kis panellakásukban.

A 69 éves asszony 4 nappal ezelőtt tudta meg, hogy 77 éves férjét hazaküldik, mert sürgősen ki kell üríteni az osztályt, ahol fekszik.

„Telefonon nekem csak sírt. Nekem nem mondott semmit, csak a lányomnak mondta azt, hogy baj van” – mondta az asszony az RTL Híradónak.

Arra a kérdésre, hogy szerinte mitől fél a férje azt válaszolta:

„Szerintem engem félt, hogy emelni nem tudom.”

A 77 éves férfi 10 hete került a budapesti Baleseti Intézetbe, combnyaktöréssel. Egyébként rosszindulatú tüdőrákkal is kezelik, meséli a felesége az RTL Híradónak, ezért az emiatt kapott gyógyszerektől, és az ingadozó vérnyomása miatt gyakran rosszul van.

„Fordult ide az ágyra és akkor hallottam egy nagy puffanást. Akkor kiugrottam, felemeltem. Hát 82-83 kiló, nem bírtam!” – mondta az asszony, aki szintén nem egészséges. Mialatt férje a kórházban volt, kiderült, hogy bőrdaganata rosszindulatú. Ezt a férje még nem is tudja.

„A szövettani eredményt nem, mert legutoljára március 8-án láttam, és úgy köszönt el a kórházban a rehabon, hogy Szia csibém, Boldog nőnapot! És ez van bennem!” – meséli az asszony.

 

 




 

 

Az idős férfit mentőautóval szállítják majd haza. A felesége szerint járókeretet is hoznak, mert alig tud lépdelni. Az asszony szerint a keret be sem fér a 46 nm-es panellakásuk fürdőszobájának ajtaján.

A minisztérium mai közleménye szerint, ha valaki úgy érzi, hogy gondot okoz az ellátása a hazaküldött betegnek, akkor „forduljon azonnal az adott intézmény vezetőjéhez, a betegjogi képviselőhöz vagy a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz” Az országos tisztifőorvos szerint senki nem marad ellátatlanul. Ezenkívül bővített zárójelentést kap, akit hazaküldenek.

„Van egy ápolás szakmai zárójelentés rész is tulajdonképpen, ezen azokat a szükséges ellátásokat beavatkozásokat az ő egészségi állapotával kapcsolatos ápolási teendőkre térnek ki, amelyet az otthonában kell elvégezni” – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A miniszterelnök szerint egy orvosszakmai grémium dönt arról, hogy kiknek az ápolása oldható meg otthon.

„Nem véletlenül kerül az ember kórházba, és ha onnan haza kell menni anélkül, hogy meggyógyult volna, azért mert majd egy járvány betegnek van szüksége az ő ágyára, ez egy kényelmetlen, nehéz, rossz érzés, de még egyszer mondom, az összes kórházi ágy 16 százalékának esetében áll ez így, és nem tudjuk másképp ezt a problémát megoldani” – fogalmazott a kormányfő.

A miniszterelnök az ágyak 50 százalékának felszabadításával számol, és azt állítja, hogy az ágyak 34 százalékán nincsen beteg, tehát szerinte valójában csak 16 százalékot kell üressé tennie a kórházaknak.

 




 

Az RTL Híradó riportja:

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?