Belföld, Hírek

Megszólalt a kétéves koronavírusos kisfiú édesapja: így van most a kis beteg

Sátoraljaújhely — Életük legdrámaibb napjain van túl egy sátoraljaújhelyi család. Kétéves kisfiuknál koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. Szerencsére a pici már jól van, ha minden jól megy, ma kiengedik a kórházból.

 

 

 

 




– Nincs jobb kifejezés a történtekre, mint hogy a poklok poklát jártuk meg az utóbbi napokban – kezdte lapunknak a gyerek édesapja. – Múlt vasárnap csúnyán köhögött a kisfiú, ezért azonnal kocsiba pattantunk és rohantunk az ügyeletre. Ott elmondtuk a panaszunkat, de közölték velünk, hogy nem tudják megvizsgálni, vegyünk neki köptetőt. Be is adtuk a gyógyszert, de a pici éjjel elkezdett nagyon köhögni, sőt már hörgött is, és a tüdeje is sípolt. Másnap felhívtuk a háziorvost, aki telefonon meghallgatta a gyerek köhögését. Felírt egy antibiotikumot – mondta az apa.

Miután beadták a gyógyszert a gyereknek, az állapota nemhogy javulni kezdett volna, egyre rosszabb lett. – Akkor már tudtuk, hogy hatalmas baj van, kocsiba ültünk és rohantunk a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházba. Az úton kétszer elájult a kisfiam. Soha nem lehetek elég hálás az ottani orvosnak, azonnal fogadta a gyereket, és mondta, hogy irány a nyíregyházi kórház. Ott megcsinálták a koronavírustesztet, kiderült, hogy fertőzött a 2 éves fiam. Nagyon jó kezekbe került, kapott gyógyszert és többször megröntgenezték. Az egész családnak elvégezték a tesztet, a miénk negatív lett.

Közben Hódmezővásárhelyen egy egyéves gyermeknél is igazolták a koronavírust – írta a promenad.hu.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?