Életmód

Az egészségügyi dolgozók megmutatták, hogyan néz ki az arcuk a koronavírusos betegek ápolása miatt

A betegek hatalmas és egyre növekvő száma miatt a kórházi dolgozók éjt-nappallá téve kénytelenek dolgozni. Ha ez nem lenne elég fárasztó, az orvosoknak és ápolóknak ráadásul rendkívül kényelmetlen speciális maszkokat és öltözékeket kell viselniük a fertőzések elkerülése végett. Egy ilyen maszk már néhány órán belül is nagyon fájdalmas, látható nyomot hagy az ember arcán. A különböző országok orvosai és ápolói ezért úgy döntöttek, hogy megosztják a világgal, hogyan is néz ki az arcuk egy hosszú és fárasztó műszak végén – ez a betegeik egészségének ára.

 

 

 

 




 

A kórházakba érkező koronavírusos betegek hatalmas száma miatt az orvosoknak és az ápolóknak fáradhatatlanul kell dolgozniuk.

A fertőzések elkerülése végett a személyzet védőruhát és maszkot visel.

A meghosszabbított műszakok miatt azonban a védőeszközök fájdalmas nyomokat képesek hagyni a testen.

 

 

 




 

 

 

 

Elsőként a kínai orvosok kezdték el feltölteni a képeket az internetre a maszkok által hagyott fájdalmas nyomokról.


 

 

 

 

 

 

 

Később csatlakoztak hozzájuk az olasz orvosok és ápolók.

A nővérként dolgozó Alessia Bonari nemcsak az arcáról készült fotót osztotta meg, hanem a gondolatait is a munkájáról.

A lány a saját Instagramján számolt be, hogy nemcsak ő, de minden kollégája nagyon fél munka közben:

„Attól félek, hogy a maszk nem illeszkedik jól az arcomra. Attól félek, hogy véletlenül megérintem az arcom a piszkos kesztyűvel, vagy hogy a védőszemüveg nem takarja el teljesen a szemem.” <…>

Fáradt vagyok, mint minden kollégám, de ez nem akadályozhatja meg a munkánkat, ahogy korábban sem tette. <…> Arra kérek mindenkit, hogy ne tegye tönkre az általunk végzett munkát, és maradjon otthon, hogy ne fertőzhessen meg másokat. Én is nap mint nap megyek, és teszem a dolgom, kérlek, hogy Te is csináld a magadét. #MaradjOtthon”

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?