Hírek, Külföld

Mikróban akarta fertőtleníteni pénzét a koronavírus miatt egy idős nő, csúnya vége lett

Egy idős kínai nő meglehetősen sajátos módszerrel próbálta biztonságossá tenni a pénzét: mikrohullámú sütőbe rakta a bankjegyeit, azt remélve, hogy elpusztítja az esetleges azokon lévő vírusokat – írja az AsiaOne.

 

 

 

 
 

lap információi szerint a kínai bankok a koronavírus kitörése óta ultraibolya fényt és hőkezelést használva fertőtlenítik a hozzájuk kerülő bankjegyeket, hogy az emberek ne kaphassák el a pénztől a betegséget. Az idős hölgy ezen felbuzdulva gondolta, hogy egy otthoni módszerrel próbálja fertőtleníteni a félrerakott pénzét, azonban a mikrózásnak csúnya vége lett.

Jiangsu tartományban élő nő több mint háromezer jüanja, azaz körülbelül 130 ezer forintja szinte teljesen elégett. A pénz alig egy percig volt a sütőben, amikor a nő égett szagra lett figyelmes. Ezután gyorsan leállította a mikrót, és kiszedte a pénz, de akkor már azok szinte a felismerhetetlenségig égtek, és használhatatlanná váltak.

A hölgy ezután a helyi bank segítségét kérte, remélve, hogy kicserélik neki a megégett bankókat. A dolgozók miután leellenőrizték, hogy a sérült bankjegyek valódiak, bevették és becserélték azokat, így a nő hatalmas szerencséjére, végül visszakapta a 3125 jüant, teljesen új bankjegyekben.

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?