Belföld, Hírek

Kezdődik: Magyarországra ért a Ciara viharciklon, Sopronban már több mint 100 km/órás a szél

A délelőtti adatok szerint Zalaegerszegen 96 km/h-val, Pécsen 90 km/h-val, Dunaújvárosban is 80 km/h-val, Mezőberényben 51 km/h-val, fúj a szél.

 

 

 

 




Az OMSZ MTI-hez hétfő reggel eljuttatott veszélyjelzésükben azt írta: a szél tovább erősödik, emiatt délelőtt már országszerte lehet számítani erős vagy viharos széllökésekre. Főként a Dunántúlon lehetnek viharos, óránként 70-90 kilométeres széllökések. A nap első felében ettől erősebb lökések csak a hegyekben fordulhatnak elő.

A Ciara viharciklon vasárnap délelőtt érte el Nyugat-Európát, és habár az előzetes adatok alapján úgy tűnt, már aznap késő este megérkezik Magyarországra, a széllökések csak hétfő reggelre értek ide. Az Időkép.hu folyamatosan frissülő széltérképén az is követhető, épp hol és milyen erősségű széllökések vannak. A térkép 5 percenként frissül, a széllökések erőssége mellett látható rajta, hogy milyen irányból fúj a szél –

 

 

a hidegfrontok érkezésekor ez alapján könnyen eldönthetjük, hogy bezárjuk-e éjszakára az ablakokat, redőnyöket vagy beálljunk-e autónkkal a garázsba a lezuhanó faágak elől.

Az Időkép.hu 106 km/h-s széllökésről számolt be Sopronban, a Kendig-csúcsról 101 km/h-s erősségű levegőmozgásról érkezett adat.A délelőtti adatok szerint Zalaegerszegen 96 km/h-val, Pécsen 90 km/h-val, Dunaújvárosban is 80 km/h-val, Mezőberényben 51 km/h-val, fúj a szél.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?