Celeb / Híresség

Gyász: elhunyt a Roxette énekesnője

61 éves korában elhunyt a Roxette énekesnője, Marie Fredriksson.

 

 

 

 




 

Közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt a svéd Roxette, hogy 61 éves korában elhunyt az együttes énekesnője. Marie Fredriksson 17 évig küzdött rákkal – hétfő reggelre sajnos legyőzte a betegség.

Security Check Required

null

Az énekesnő 1958. május 30-án született Svédország déli részén, zenei karrierje a közeli Halmstadban indult – ott ismerkedett meg és barátkozott össze a Roxette másik tagjával, Per Gessle-lel. Az 1984-es szóló debütálása után Marie Svédországban egyre népszerűbb lett, az 1986-ban alapított Roxette-tel pedig a következő években igen szép sikereket ért el világszerte. Az énekesnőnél 2002-ben agresszív agytumort diagnosztizáltak, ami sajnos egy időre megálljt parancsolt a karrierjében. 2009-ben tért vissza a színpadra újra. Egészen 2016-ig tartott ez az időszak, mikor is az orvosok azt tanácsolták Marie-nek, hogy az egészsége érdekében álljon le a koncertezéssel.

 

 

 

 

„Az idő gyorsan elszáll. Nem is volt olyan rég, mikor napokat és éjszakákat töltöttünk együtt a kis lakásomban Halmstadban – olyan zenéket hallgattunk, amiket imádtunk, és lehetetlen álmokat osztottunk meg egymással” – így kezdte a búcsúzkodást Per Gessle, akinek sorait az énekesnő emlékére közzétett oldalon osztotta meg a világgal a menedzsment. „Köszönöm Marie, köszönök mindent. Te egy rendkívüli zenész voltál, a hangok mestere, egy csodálatos előadó! Köszönöm, hogy a fekete-fehér dalaimat a legcsodálatosabb színekkel festetted meg. 40 éven keresztül a legcsodálatosabb barát voltál! Büszkeséggel tölt el, megtisztelve érzem magam és boldog vagyok, hogy annyi időt, tehetséget, melegséget, nagylelkűséget és humort osztottál meg velem. Szeretettel gondolok a családodra. A dolgok többé már nem lesznek ugyanolyanok.”

Marie Fredrikssont férje, Mikael Bolyos és két gyermeke, Josefin és Oscar gyászolja. Az énekesnőt szűk családi körben helyezik örök nyugalomra.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?