Életmód, Igaz történetek

55 forintja volt, de az adakozóktól 11 milliót kapott néhány óra alatt a hajléktalan nő

Egy tévériportban pakolta ki szerdán a zsebéből a család összes pénzét – azóta 200 ezerszer annyijuk van. Mesebeli történet Angliából.

 

 

 

 




A közelgő brit választások kapcsán készített riportot a BBC stábja Grimsbyben, amikor Rachel Finn kiürítette zsebeit. A 39 éves nő négy kétpennys és hat egypennys érmét helyezett az asztalra, vagyis összesen 14 pennyt (kb. 55 forint), majd közölte:

„Ez minden pénzünk.”

A szívszorító jelent rögtön az összeállítás elején látható ebben a videóban:

 

 

 

 

 

A riportot szerdán adta le a BBC, rögtön utána egy nő adománygyűjtő oldalt indított Rachelnek és fiának, ahol a cikk írásának pillanatáig közel 2000 adakozótól több, mint 29 ezer font (11 millió forint) gyűlt össze.

A megtört nő még október elején lett hajléktalan, amikor súlyos depressziója miatt többhavi bérleti díjjal maradt el, írja a Metro. Azóta egy ideiglenes szálláson él fiával. Azt mondja, hogy csak a gyereke tartja életben. Élete egyetlen célja pillanatnyilag az, hogy a 18 éves fiú feje felett tető legyen és mindig legyen étel az asztalon.

Rachel megdöbbent, hogy milyen sok idegen szeretne segíteni rajta. Azt kérte, hogy a pénzt ne neki, hanem a Rock Alapítványnak küldjék, akik majd az összegből nemcsak neki, hanem másoknak is segítenek lakhatásban és élelmiszerek beszerzésében.

„Nem vagyok hozzászokva, hogy számomra ismeretlen emberek próbálnak segíteni rajtam. Kell egy kis idő, amíg feldolgozom, ami velem történik” – mondta a végletekig meghatódott nő.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?