Állat

Egy szovjet tank jelét fújták spray-vel egy jegesmedvére, emiatt akár el is pusztulhat

A tudósok aggódnak, hogy a vadállat a fekete felirattal a bundáján nem tud beolvadni a környezetébe, ez pedig nehezítheti számára az élelemszerzést.

 

 

 

 




Veszélybe kerülhet annak a jegesmedvének az élete, amit fekete spray-vel fújtak le Oroszországban.

A napokban kezdett el terjedni egy videó az állatról, aminek bundájára a T-34 feliratot fújták rá.

Ez egy szovjet tank elnevezése volt, aminek kulcsfontosságú szerepe volt a második világháborúban a németek elleni harcban.

A felvételt Szergej Kavry, a WWF egyik képviselője tette közzé a Facebookon, innen terjedt el a közösségi médiában. Ő azt mondta, egy WhatsApp-csoportban osztották meg először a videót, amelyben az Oroszország távol-keleti részén lévő Csukcs autonóm terület lakosai voltak a tagok. Azt nem lehet tudni, Oroszországon belül pontosan hol videózták le a jegesmedvét, de már nyomoznak az ügyben.

Az orosz WWF sajtófőnöke, Daria Bujanova a BBC-nek azt mondta, a képek sokkolóak, az egész pedig egy rossz viccnek tűnik.

 

 

 

 

 

Egy orosz tudós, Anatolj Kochnev szerint csak úgy fújhatták rá a feliratot a jegesmedvére, ha előtte befogták és mozgásképtelenné tették.

Szerinte elképzelhető, hogy a Novaja Zemlja szigetcsoportnál történhetett mindez, ahol korábban egy csapat leszedálta azokat a jegesmedvéket, amelyek a lakott területek közelébe merészkedtek.

Kochnev arra is figyelmeztet, hogy mivel ez a festék hetekig rajta maradhat az állaton, akár el is pusztulhat emiatt. A jegesmedvék ugyanis a fehér bundájuknak köszönhetően tudnak beleolvadni a környezetükbe, hogy hatékonyabban tudjanak vadászni.

A fekete felirat viszont akadályozhatja ebben a ragadozót, így ha nem sikerül elég élelmet szereznie, valószínűleg rövid időn belül elpusztul.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?