Belföld, Hírek

Három megyére is figyelmeztetést adtak ki: tartós, sűrű ködre kell számítani

Hózápor már csak néhol alakulhat ki kedden, a hét többi részében pedig nem várható újabb havazás. Viszont a hajnali órákban akár -15 fok is lehet.

 

 

 

 




Kedden északkeleten tartósan megmarad a köd, másutt a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Néhol hózápor kialakulhat. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, északkeleten azonban gyenge marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután többnyire 0 és +5 fok között várható, de a tartósabban ködös tájakon hidegebb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre a tartós, sűrű köd miatt első fokú figyelmeztetést adott ki.

Estére egyre nagyobb területen képződik sűrű, zúzmarás köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, amelyből hószállingózás, szemcsés hó előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este -1 és -8, hajnalban -2 és -15 fok között alakul, az eleinte derült, havas tájakon lesz a hidegebb.

 

 

 

 

Szerdán hideg, száraz idő várható, hajnalra a havas tájakon -10 fok alá süllyed a hőmérséklet – írja az Időkép. Többfelé ködösen, párásan indul a reggel, délután helyenként kisüt a nap. Csak északnyugaton lehet élénk a délies szél, a hőmérséklet csúcsértéke pedig -5 és +5 fok között alakul, fagypont alatt a havas, tartósan felhős tájakon marad a hőmérséklet.

csütörtök reggel helyenként ködös, felhős lehet, majd gyönyörű napos idő valószínű. Északnyugaton helyenként élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. A havas északi tájakon -10, -15 fokig süllyedhet a hőmérséklet hajnalra. Napközben -3, +5 fok között alakulnak a maximumok.

Pénteken eleinte kevesebb, délután több felhő lesz felettünk, de csapadék nem várható. A légmozgás nem lesz jelentős. Marad a fagyos hajnal, a még havas északi tájakon -10 fok körüli minimumokkal. Nappal a maximumok -1, +6 fok körül alakulnak.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?