Belföld

Óriási havazással köszöntött be a december, ám a java még hátra van! A hét közepén akár -15 fok is lehet – Ilyen idővel számoljon

Az előrejelzések igaznak bizonyultak, a december egy kiadós hóeséssel indított. S bár az első havazás elég bőséges, de – ahogy azt megszokhattuk – a hó nem mindenhol marad meg.

 

 

 

 
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn egészen a déli órákig borult és csapadékos lesz az időjárás. A délutáni órákban azonban felszakadozik a felhőzet. Az ország egészét tekintve ez azt jelenti, hogy az északkeleti térségekben havazás, míg a déli részeken inkább havas eső, eső esetenként ónos eső lesz a jellemző. A Dunántúlon néhol az erősödő szél miatt hóátfúvásra is lehet számítani. A legmagasabb hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére általában -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, kevésbé szeles északkeleti tájakon már késő este jóval hidegebb lesz ennél.

A figyelmeztető előrejelzés szerint az ország északi részén, síkterületeken nagyjából 2-6 centi lehet a hótakaró, míg a magasabban fekvő helyeken, vagyis a hegységekben ez több mint 10 centiméterre is duzzadhat. A megmaradó hótakaró pedig 2 és 5 centiméter között valószínű.

 

 

 

 

 

 

Kedden már legfeljebb egy-egy hózápor alakulhat ki, mivel mindenütt jelentősen csökken a felhőzet. Az északi térségekben a szél felélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul majd.

Szerdán csapadékmentes, de fogcsikorgató hidegre kell felkészülnünk. A hajnali és reggeli órákban -2 és -7 fok között alakul a hőmérséklet, ám a hófödte területeken ez akár -10 és -15 fok közé is lecsökkenhet. A hőmérséklet a nappali órákban -2 és +4 fok között alakul.

Csütörtökön a hajnali és a reggeli órákban fagy majd, több helyen zúzmarás idő várható, sőt, köd is kialakulhat. A havas tájakon marad a -10 fok körüli hőmérséklet, míg az ország többi részén 0 és +5 fok között lesz a hőmérő higanyszála, de a tartósabban ködös tájakon napközben is gyengén fagyhat.

 

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?