Életmód

Azt hitte, hogy másnapos, de többé nem ébredt fel egy angol egyetemista

Kiderült, hogy a fiatal lánynak agyhártyagyulladása volt.

 

 

 

 

 




A 18 éves Alisha éppenhogy csak elkezdte tanulmányait egy liverpooli egyetemen.

Egyik este lefekvés előtt a másnaposság tüneteit tapasztalta, de környezete és ő maga is azt hitte, hogy csupán a első év és a halloweeni buli viselte meg a szervezetét.

Ebben a tudatban próbált elaludni, azonban másnap nem ébredt fel – utólag derült ki, hogy agyhártyagyulladásban szenvedett.

A tragédia 2014 novemberében történt, a lány anyukája, Mihaela most azért kampányol, hogy minél több fiatal kapja meg az oltást a fertőzés ellen.

„Influenzaszerű tünetei voltak – mint a ‘gólyák influenzájánál’, amikor valaki távol van az otthonától, sokat éjszakázik és nem eszik rendesen.

Amikor reggel felébredt, nem érezte jól magát, de az előző esti halloweeni bulira és a másnaposságra fogta az egészet. Felkelt, lezuhanyozott, aztán visszament az ágyba” – mesélte az anya Alisha barátainak beszámolói alapján a Liverpool Echo hasábjain.

Elmondta továbbá, hogy lányát fejfájás és hányás kínozta, lázszerű állapot lett rajta úrrá.

A barátai nem gondolták túl a dolgot, ők is az előző estére gyanakodtak.

Az agyhártyagyulladás meg sem fordult a fejükben.

Michaela „bármit megtenne, hogy újra hallja Alisha nevetését” és azért kampányol, hogy a mostani alacsony átlagnál sokkal többen kapják meg a vakcinát a brit fiatalok közül.

 

 

 

 

 

 

Úgy tudja, hogy lánya egy barátja például kapott levelet az oltásról, de Alisha állítólag nem, és nem is volt tisztában a fenyegyetéssel.

Ahogy közeledik lánya halálának ötödik évfordulója, az anya emléket állít vibráló, meleg és barátságos személyiségű gyermekének.

Az évfolyamán Alisha volt az egyik legfiatalabb, nem sokkal azelőtt ünnepelte 18. szülinapját, hogy a városba költözött és csupán öt hetet tölthetett el az egyetemen halála előtt.

„Nincs olyan nap, hogy ne gondolnék Alishára. Az élete olyan tragikusan rövid volt, és ha csak egy fiatalt megmenthetek attól, hogy ez vele is megtörténjen, akkor meg is fogok” – mondja a gyászoló anya.

Állítóag az új egyetemi hallgatók számára nagyobb a fertőzés kockázata, mivel sok új emberrel találkoznak, akikkel „összezárva” viszonylag sok időt tölthetnek el, közülük pedig páran magukban hordozhatják a meningococcus baktériumokat és átadhatják azokat – írja a brit Mirror.

Liverpoolban jelenleg kampány összpontosít a fiatalok figyelemfelhívására a témában.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?