Belföld

Összegyűlt a pénz a 700 milliós gyógyszerre a kis Leventének

Újabb csoda történt: Zente után még egy kis betegnek lehet esélye a gyógyulásra.

 

 

 

 

 




Hatalmas összefogással sikerült összegyűjteni a szükséges 700 millió forintot az SMA 2 típusú betegségben szenvedő Leventének.

A kisfiú gyűjtésére indított Facebook-oldalon jelentették be a fantasztikus hírt, és azt is közölték, hogy még ma elmondják, mi jön ezután a kis Levi életében.

Az Enyingen élő Levente sorstársa a kis Zentének, akiért szintén összefogott az ország, amikor össze kellett gyűjteni számára a 700 millió forintos gyógyszer árát. A kisfiú kedden meg is kapta a számára sorsfordító gyógykezelést – erre pályázik Levente is.

 

 

 

A kisfiú SMA 2 típusú gerincvelői izomsorvadásban szenved, amelyen szintén a 700 millió forintba kerülő Zolgensma nevű készítmény segíthet. Mivel a szert csak két éves korig adhatják be, Levi szülei versenyt futnak az idővel, ugyanis a kisfiú decemberben ünnepli második születésnapját.

Szerencsére az emberek érte is megmozdultak, országszerte jótékonysági és adománygyűjtő programokat szerveztek, vagy licitre bocsátották egy-egy értékes tárgyukat, hogy segíthessék Levi gyógyulását.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?