Életmód, Étel/Recept

A leghalálosabb élelmiszerek, amiket nap mint nap eszel

Amikor hallod, hogy folyamatosan nő a túlsúlyosak, a cukorbetegek, a szívbetegek száma, biztosan neked is eszedbe jut, hogy az életmódunknak mekkora szerepe van ezeknek a betegségeknek a kialakulásában. Sokszor hajlamosak vagyunk rossz táplálkozási szokásokat követni, mindaddig, míg valami drasztikus nem történik velünk. Az igazság azonban az, hogy ezen változtatni már ma is tudunk! A legkárosabb, leghalálosabb élelmiszereket akár a mai nappal is örökre kiiktathatjuk az életünkből. Nézd meg, melyek azok, amiktől jobb mielőbb megszabadulnod!

 

 

 

Margarin
Sok éven át hangoztatták, hogy a vaj az ember egyik legfőbb ellensége. Ekkor tört előre a margarin, amiről azonban kiderült, hogy még ártalmasabb az egészségre. Hidrogénezett növényi olajból készül, magas a transzzsír tartalma, tanulmányok bizonyítják, hogy növeli a szívbetegség és a rák kockázatát.

Sokkal jobb alternatíva helyette vajat enni, persze mértékkel. Ugyanígy helyettesíthetjük a margarint az egészséges olíva- vagy kókuszolajjal.

Szénsavas üdítőitalok
Még a cukormentes változatuk is nagyon egészségtelen. Elhízást okoz, melynek következtében könnyebben kialakulnak a keringési problémák, a szívbetegség, a csontritkulás is.

Ha naponta eddig egy pohár szénsavas üdítőt ittál, ezt a mennyiséget is csökkentsd, mert bármennyire is kevésnek tűnik, ahhoz elég, hogy szervezetedben megtegye a káros hatásokat!
Feldolgozott húsok, szalámik
A szalámi, a virsli, a kezeléseken átesett, feldolgozott húsféleségek az elmúlt években nagy figyelmet kaptak, mégpedig a rákkal kapcsolatban. Sok vizsgálat talált összefüggést a feldolgozott húsok fogyasztása és a rák kialakulása között. Ezek az élelmiszerek tele vannak karcinogénekkel, szintetikus összetevőkkel, mérgező tartósítószerekkel.

Reggelizőpelyhek
A reggelizőpelyheket mindenki szereti. Gyorsan és egyszerűen összedobhatunk belőlük egy reggelit, finom édesek is. Naponta gyerekek millióinak adják őket, miközben bele sem gondolnak, hogy mennyire károsak az egészségre. Az csak egy dolog, hogy tele vannak cukorral. De ezenkívül rengeteg egyéb kártékony anyagot is tartalmaznak. A dobozukon feltüntetik, hogy ilyen-olyan vitaminok találhatók benne, azonban ezzel is legyünk óvatosak, hiszen a szintetikus vitaminok szinte értéktelenek a szervezet számára.

Előre csomagolt pékáruk
Egyszerűbb levenni a bolt polcáról a zacskós fánkot, mint a nagymamád receptjének nekiállni. De egészséged szempontjából biztosan rosszabb döntés. Ezek a finomságok tele vannak hidrogénezett növényi olajjal, pálma- és repceolajat tartalmaznak. Cukortartalmuk pedig óriási.

Sültkrumpli
Ki ne szeretné? De, még ha csak kicsit is eszel belőle, máris beviszel 350-400 kalóriát, vele pedig rengeteg zsírt és sót. Ezzel csak azt segíted elő, hogy az ereid mielőbb elzáródjanak.

Sajtok
Rossz hír a sajtimádóknak, hogy ezek a tejtermékek bizony nem feltétlenül egészségesek. Nagyobb mennyiségben pedig semmiképp sem azok. Magas a kálciumtartalmuk ez igaz, azonban ehhez a tápanyaghoz kevésbé zsíros forrásból érdemes hozzájutni. A magas zsírtartalom a sajtok valamennyi fajtájára jellemző, de a bolti változatoknál a tartósítószerek és egyéb mesterséges anyagok okozta negatív hatásokkal is számolni kell.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?