Belföld

Gyászol Magyarország! Megrendülve jelentették be : Elhunyt a József Attila díjas művész!

Életének 64. évében, hosszú betegség után szerdán elhunyt Dobozi Eszter József Attila-díjas költő, író, a Forrás folyóirat szerkesztője – tette közzé a Hiros.hu kecskeméti hírportál.

 

 

 

 

 





Hosszú betegsége után ma (szerda) reggel elhunyt Alföldyné Dobozi Eszter, a Kodály Iskola korábbi igazgatója, költő, irodalmár, a Forrás szerkesztője. Utolsó interjúját a Kecskeméti Médiacentrumnak adta. Rá emlékezve mutatjuk be az eddig még nem látott felvétel egy részletét.

Alföldyné Dobozi Eszter Cegléden született, 1956. április 30-án. A JATE-BTK magyar-történelem szakán végzett 1979-ben. Középiskolai tanárként Cegléden, majd Kecskeméten tanított. A Kodály Zoltán Ének-Zenei Gimnázium és Zeneművészeti Szakközépiskola tanára 1981-től, majd 1995 augusztusától igazgatója. 1982-től a Katona József Társaság tagja. A Forrás folyóirat szerkesztője 1989-től. A Magyar Írószövetség elnökségi tagja 2013 decemberétől.

Képtalálat a következőre: „Alföldyné Dobozi Eszter”

 

 

 

 

 

Versei 1978-tól jelennek meg különböző folyóiratokban, a Tiszatájban, a Forrásban, az Alföldben, a Mozgó Világban, az Új Írásban, a Napjainkban és a Kortársban, a Hitelben és a Magyar Naplóban.

A Forrás folyóirat Nyelvünk és Kultúránk rovatában különböző könyvekről írt ismertetőket, és ugyancsak a Forrás közölt a tollából pályarajzot, esszé stílusban készített tanulmányt Szilágyi Domokosról, Nádas Péterről, Lászlóffy Aladárról és másokról. A Homokfúvás című verseskötetben 1986-ban jelentek meg versei, a Látó 1991-ben, a Tíz körömmel című szociográfiája 1994-ben jelent meg.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?