Belföld

35 év után az X-Faktorban találkozott újra testvérével a 70 éves Antal bácsi

Ennél meghatóbb jelenetet nehezen lehetett volna összehozni…

 

 

 

 

 




A 70 éves Balogh Antal Géza már csak megkapó személyiségének hála is a nézők szívébe zárhatná magát, ám a szombaton indult 9. széria versenyzője produkcióját is lelkesen fogadták.

Márpedig ő elsősorban egy szívszorító családi dráma feloldása reményében érkezett.

„Azért jöttem ide – tudom, hogy nem nyerem meg, énekelni nem tudok, gitározni nem tudok –, mert komoly oka van” – kezdte a férfi, aki saját elmondása szerint 14 évesen vette először kezébe a gitárját, de 40 évre szögre is akasztotta azt. Az elmúlt tíz évben tanult meg rajta játszani és azóta nincs olyan nap, hogy ne venné elő.

Most azonban eltűnt testvére miatt lépett az X-Faktor színpadára.

„Van egy öcsém. Kettő volt, az egyik elment tavaly előtt, és a kisebbik öcsémet 35 éve nem láttam. Elég szűk anyagi körülmények között élt, és kért tőlem ötezer forintot kölcsön, mondta, hogy három hónap múlva visszahozza. Ez volt 35 éve, és a kis hülye lehet, nem mer jönni, de engem nem érdekel a pénz. Nem tudom, hol van. Kerestem Hernádon, mindenhol” – árulta el Antal bácsi, majd belekezdett Bródy János Filléres emlékeim című számába, a stúdióban pedig a légy zümmögését is hallani lehetett a feszült figyelemtől. A produkció végén sokan állva tapsoltak.

 

 

 

 

ByeAlex szerint az eddigi mezőnyből ez az előadás kötötte le a legjobban, Puskás Peti pedig úgy összegezte a hallottakat, hogy „3 percben hallottuk 70 év bölcsességét”.

Valamennyi meghatódott zsűritag igennel szavazott, de az igazán meghatározó pillanatok csak ezután következtek.

Az X-Faktor stábja megkereste Lajost, Balogh Antal öccsét, és behívták a színpadra.

Dallos Bogi és a testvérpár is elérzékenyült, de talán még Gáspár Laci szeme sem maradt szárazon.




 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?