Belföld, Hírek

150 millió forint készpénzt talált a lekapcsolt adócsaló bűnszövetkezet tagjainál a NAV

A céghálózat egyik vezetőjének széfjében 97 millió forintot, a másiknál egy szekrényben több mint harmincmillió forintnyi készpénzt, valamint a cég irodájában lévő széfben egy készpénzzel teli táskát is találtak.

 

 

 

 




Százötvenmillió forint készpénzt tartottak maguknál annak a vagyonvédelemmel foglalkozó adócsaló céghálózatnak a vezetői, amit a napokban vont ki az őrző-védő piacról a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az országos akcióban összesen 800 millió forint értékű vagyontárgyat és készpénzt foglaltak le az adóhatóság munkatársai. A bűnszervezet irányítóit és könyvelőit letartóztatták – írják honlapjukon.

Az őrző-védő hálózatot két Pest megyei férfi mozgatta a gyanú szerint, vállalkozásaik az ország minden megyéjében foglalkoztattak vagyonőröket.

Egy dél-alföldi cég nevében szerződtek a partnerekkel, de kiderült, hogy az alkalmazottak jelentős része a láncolatban szereplő más cégekhez lett bejelentve.

A dolgozók foglalkoztatását fiktív számlákkal igazolták és járulékot sem fizettek utánuk. A cégeket 3-4 havonta cserélgették, többet közülük külföldi állampolgárra írattak. A jelenlegi adatok szerint majd egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek.

 

 

 

 

 

A NAV pénzügyi nyomozói, revizorai, informatikusai és végrehajtói országosan mintegy 30 helyszínen tartottak kutatásokat és foglaltak le bizonyítékokat, vagyontárgyakat, köztük egy nagy értékű hajót.

A bűnszervezet egyik vezetőjének széfjében 97 millió forintot, a másik vezetőjénél egy szekrényben több mint harmincmillió forintnyi készpénzt, valamint a cég irodájában lévő széfben egy készpénzzel teli táskát is találtak. A cégháló könyvelési anyagát, ötszáz darab bélyegzőt, valamint a szervergépet és számítógépeket egy titkos raktárhelyiségben találták meg.

A dél-alföldi pénzügyi nyomozók nyolc személyt hallgattak ki gyanúsítottként bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, amiért akár húsz év szabadságvesztés is kiszabható.



Százötvenmillió készpénzben

Százötvenmillió készpénzbenEnnyit tartottak maguknál annak a vagyonvédelemmel foglalkozó adócsaló céghálózatnak a vezetői, amit a napokban vont ki az őrző-védő piacról a NAV. Az országos akcióban összesen 800 millió forint értékű vagyontárgyat és készpénzt foglaltak munkatársaink, a bűnszervezet irányítói és könyvelői letartóztatásban vannak. Az őrző-védő hálózatot a gyanú szerint két Pest megyei férfi mozgatta, vállalkozásaik az ország minden megyéjében foglalkoztattak vagyonőröket. Egy dél-alföldi cég nevében szerződtek a partnerekkel, de kiderült, hogy az alkalmazottak jelentős része a láncolatban szereplő más cégekhez lett bejelentve. A dolgozók foglalkoztatását fiktív számlákkal igazolták és járulékot sem fizettek utánuk. A cégeket 3-4 havonta cserélgették, többet közülük külföldi állampolgárra írattak. A jelenlegi adatok szerint majd egymilliárd forint kárt okoztak a költségvetésnek. A NAV pénzügyi nyomozói, revizorai, informatikusai és végrehajtói országosan mintegy 30 helyszínen tartottak kutatásokat és foglaltak le bizonyítékokat, vagyontárgyakat, köztük egy nagy értékű hajót. A bűnszervezet egyik vezetőjének széfjében 97 millió forintot, a másik vezetőjénél egy szekrényben több mint harmincmillió forintnyi készpénzt, valamint a cég irodájában lévő széfben egy készpénzzel teli táskát is találtak. A cégháló könyvelési anyagát, ötszáz bélyegzőt, valamint a szervergépet és számítógépeket egy titkos raktárhelyiségben találták meg. A dél-alföldi pénzügyi nyomozók nyolc személyt hallgattak ki gyanúsítottként bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt, amiért akár húsz év szabadságvesztés is kiszabható.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2019. augusztus 8., csütörtök

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?