Érdekes

Élő állatok helyett hologramokat használ egy német cirkusz

Ez lehet a jövő megoldása, ami az állatvédőket is megnyugtatja?

 

 

 

Az Európai Unió egyre több országában tiltják be a vadállatok porondra lépését a cirkuszokban, a kizsákmányolásukat megszüntetni kívánó petíció Magyarországot is elérte már.

Egyre többen szólalnak fel az ügyben, hiszen a szórakoztatónak és egzotikusnak szánt műsorok az állatok számára sokszor keserves áron valósulnak meg, ráadásul az alkalmazottak és a nézők sem mindig vannak biztonságban.

Most egy egészen újszerű és futurisztikus megoldás került reflektorfénybe, amire a LADbible hívta fel a figyelmet.

A Circus Roncalli praktikája az emberek és az állatok számára egyaránt megoldásként szolgálhat.

A németországi társulatnál nem újkeletű a gondolatkör, hiszen már a kilencvenes évektől kezdve igyekeztem megszüntetni a vadon élő állatok felléptetését, most pedig teljes egészében véget vetettek a gyakorlatnak azzal, hogy hologramokat vetnek be helyettük.

 

 

 

 

 

 

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő szervezet elnöke szerint ez a cirkusz igazi jövője.

Szerinte hihetetlenül fontos, hogy egy ilyen előadást úgy élvezhetnek az emberek, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak és nem használják őket tárgyként.

A felejthetetlen és látványos élmény pedig így is garantált.

A pozitív visszajelzések pedig csak úgy záporoznak, hiszen nem csak kreatív, hanem egyedi, praktikus és működőképes is az ötlet.

Az pedig egészen ritka, hogy az állatkínzás ellen ilyen leleményes „fegyvert” eszeljen ki.

 

 

 

 

A Circus Roncalli mindig is a művészi és akrobatikus számokra helyezte a hangsúlyt és már lassan egy éve elindítta a hologramos projektet.

A cirkusz médiaigazgatója ezért nem is érzi nagy áldozatnak a váltást, mivel a legtöbb mutatványt korábban is bohócok és artisták vitték véghez.




 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?