Film

Egy brit forgatókönyvíró berágott, amiért nincsenek fekete bőrű színészek a Csernobil című sorozatban

Az HBO 5 epizódból álló minisorozatának igazi erőssége, hogy a pillanat tört része alatt a legkülönfélébb reakciókat képes kiváltani a tévénézőkből. Míg legtöbbünket rendre sokkolnak a benne látható jelenetek, addig a brit forgatókönyvíró, Karla Marie Sweet egy érdekes összefüggésre lett figyelmes. Karla ugyanis a sorozat nézése közben felfigyelt rá, hogy az HBO mintha szándékosan, rasszizmus jelleggel mellőzné a sorozatból a színes bőrű színészeket. Problémáját a Twitter fiókján is elpanaszolta a nagyvilággal – valószínűleg nem kellett volna.

 

 




 

Néha jobb előbb gondolkodni és csak aztán beszélni. Ezt a mondást erősítette meg a brit forgatókönyvíró, Karla Marie Sweet története is, aki elmondása szerint nagyon csalódott, és elszomorítja őt, hogy egy olyan népszerű, hatalmas nézettséggel rendelkező sorozat úgy tesz, mintha a feketék nem is léteznének. Karla értetlenül állt a jelenség előtt, hogy habár olyan sok tehetséges színes bőrű színész található a világon, ezek közül mégsem kapott helyet egyik sem a sorozatban.

 





 

 

Az egyébként maga is színes bőrű forgatókönyvírónőt végül a Csernobil című sorozat Posztszovjet államaiban élő rajongói igazították helyre, akik felhívták rá a művésznő figyelmét, hogy mivel a Szovjetunió nem vett részt a rabszolga-kereskedelemben, ezért nem igazán voltak színes bőrű emberek ekkoriban a Szovjetunió területén. Miután elmondása szerint sok homofób és rasszista reakció is érkezett a felvetésére, Karla végül kénytelen volt zárolni Twitter fiókját, ami így most már csak az előzetesen jóváhagyott felhasználók számára elérhető.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?