Állat, Érdekes

Egy moszkvai házaspár kipróbálta, hogy mi történik, ha az Auchanban kapható tojásokat inkubátorba teszik

Az orosz Pikabu közösségi oldal felhasználója osztotta meg azt az egyébként még mindig tartó kísérletet, amibe ő és felesége egy hirtelen ötlettől vezérelve vágott bele. A képlet egyszerű volt: a házaspárt furdalta a kíváncsiság, hogy vajon mi történik, ha az Auchanban kapható fürjtojásokat egy inkubátorba teszik, és megpróbálják kikelteni őket. Az 1 szobás panellakásban az önjelölt baromfi-tenyésztőknek aztán nem várt „problémákkal” kellett szembenézniük, na de ne rohanjunk ennyire előre.

 

 

 

 

1 Így nézett ki a tojáskeltető, amivel a fiatal házaspár belevágott a kísérletbe.

A gépet egyébként még ajándékba kapták egyszer régen, úgyhogy először vizsgálgatni kezdték, hogyan működik, és hogy egyáltalán működik-e még.

2 Ezután jött a tojásvásárlás: összesen 80 darab fürjtojást vásároltak.

Ügyeltek rá, hogy ne hűtőben tárolt tojásokat válasszanak. Vásárlás után erős zseblámpával világították át őket és a repedezett darabokkal bele sem vágtak a kísérletbe.

3 Az inkubátorba végül 62 tojás került – ezután következett a várakozás.

Az inkubátor hőmérsékletének 37,8 °C-nak kellett lennie, a páratartalomnak pedig az 1. és 10. nap között 80%-osnak. A 10. napon a páratartalmat 40%-ra kellett csökkenteni, miközben a hőmérséklet nem változott. A 15. napon a páratartalmat 75%-ra emelték, a hőmérsékletet pedig 37,2 °C-ra csökkentették. A fiatal pár arra számított, hogy körülbelül 3-5 tojást sikerül majd kikelteniük, de 17 nap izgalommal teli várakozás után az eredmény jócskán meghaladta a várakozásukat.

 

 

 

 

 

 

4 Először egy csibe kelt ki.

5 Az inkubátorból kiszedték, majd megtisztították a madarat.

6 Így nézett ki a kikelést követő napon.

 

 

 

 

 

 

7 A 3 napos apróság súlya mindössze 8-9 gramm volt.
8 A várt 3-5 kikelt madár helyett a párnak végül egy 19 kiscsibéből álló madár-farmja lett.
9 A madarak a 4. nap után már tele voltak életerővel: ugráltak, rohangáltak, sőt már a repüléssel is próbálkoztak.

 

 

 




 

 

 

 

10 Mivel az 1 szobás panellakás nem a legmegfelelőbb helyszín a 19 fürj nevelgetésére, ezért a történet vége az lett, hogy a madarak lekerültek falura a házaspár szüleihez, ahol egy kis farmon folytatták tovább a gondozásukat.
Bónusz: a malajziai Erica Lim kacsatojást kért egy étteremben, majd az orosz házaspárhoz hasonlóan hazavitte és kikeltette. A madarat azóta is háziállatként nevelgeti.

 

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?