Belföld, Hírek

Figyelmeztetést adtak ki a következő napokra: hófúvás, szél, ónos eső, -15 fok jön

Kemény téli időjárásra kell számítani a következő héten.

 

 

 

Sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnaptól szerdáig. Ez idő alatt az ország jelentős részén hófúvás, erős széllökések és ónos eső is várható.

 

 

 

Vasárnap a szél gyakran megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik, a 75 ko/h-t is meghaladhatja. A hó állagától függően hófúvást okozhat – írták a figyelmeztetésükben.

A héten többször várható csapadék, havazásra és ónos esőre is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfő hajnalig főleg a középső és a nyugati részeken kisebb havazás és hózápor várható. Komolyabb hó hétfő estétől – északnyugat felől – kezdődik, és éjfélig a Dunántúl északnyugati felére jut el. Napközben a nyugati rész kivételével napsütésre is számítani lehet. Hajnalban -10 fok is lehet, a fagyzugos helyeken még hidegebbre kell számítani. Délután -5 és 0 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden északnyugat felől egyre több helyen várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is eshet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -10 és -2 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon akár -15 fokot is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet -6 és plusz 3 fok között alakul.

 

 

 

 

 

 

 

Szerdán több helyen és több alkalommal várható havazás, a nyugati, délnyugati megyékben havas eső, ónos eső, eső is hullhat. A minimumhőmérséklet -7 és -1, a maximumhőmérséklet -1 és plusz 4 fok között valószínű.

Csütörtökön átmenetileg kisüt majd a nap, szórványosan valószínű havazás. A leghidegebb órákban -10 és 0, napközben -2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan gyengén havazhat. A minimumhőmérséklet -10 és -1, a maximumhőmérséklet -3 és plusz 2 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Szombaton szórványosan havazhat, délnyugaton, nyugaton havas eső, eső is eshet. Vasárnap is szórványosan várható kisebb havazás, havas eső, eső. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton -5 és 0, vasárnap -3 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton -1 és plusz 4, vasárnap 0 és plusz 5 fok között alakulnak – írta az MTI.

 

 

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?