Életmód

A pszichológusok szerint, hogy milyen színt viselsz a legszívesebben, árulkodik a személyiségedről

Ha a gardróbod tele is van mindenféle színű ruhával, szinte biztos, hogy van egyetlen olyan szín, amiben jobban érzed magad, amit a legszívesebben viselsz. Ez az a szín, ami jellemzi a személyiségedet. Most megtudhatod, mit árul el rólad kívülállóknak a kedvenc színed!

 

 

 

Fekete

A fekete egy olyan szín, amit komolyan veszünk. A pszichológiai kutatások szerint a fekete színű ruhát a kívülállók a presztízs, a hatalom, a komolyság és az intelligencia jeleként érzékelik. Nem véletlen, hogy sok európai egyetemen fekete színű a talár is. Akik szeretik a fekete ruhákat, általában ambiciózusak, céltudatosak, ugyanakkor érzékenyek is. Érzelmesek és robbanékonyak, de ezt gyakran próbálják elrejteni. A fekete szín segít nekik, hogy a környezet figyelmét a megjelenésükről a személyiségükre tereljék, hiszen számukra a belső tulajdonságok a legfontosabbak.

Barna

A barna a föld színe, erőt, stabilitást, megbízhatóságot sugároz. Ilyennek látják mások azokat az embereket, akik előszeretettel viselik a barnát és annak különböző árnyalatait. Kissé konzervatívak, tisztelik az időseket, a békét, a stabilitást, az erőt keresik mindenben. Egy barna ruhát viselő nő vagy férfi egy megbízható, intelligens és racionális ember benyomását kelti.

Kék

A szakértők szerint a kék a legjobb szín, amit egy interjún viselhetünk, mert magabiztosságot és megbízhatóságot sugároz. Éppen ezért sok egyenruha és öltöny színe is kék. Tudósok végeztek egy kísérletet a színek hatásairól és megállapították, hogy a sötétkék árnyalatoknak nyugtató hatásuk van. Az emberek a kék színt az intelligenciával, a bizalommal, a hatékonysággal és a nyugalommal párosítják. A kék színt gyakran választják kedves, szimpatikus és félénk emberek. A pszichológusok szerint a kék színt kedvelő ember általában csodás szülő vagy példás munkaerő. A nyugalom és a kiegyensúlyozottság ezeknek az embereknek a fő jellemzői.



Zöld

Tudósok szerint a zöld szín jó hangulatot kelt úgy a kívülállókban, mint a zöld ruhát viselőkben. A zöld kellemes hatása a természetközeliségéből ered, a béke és a megelégedettség érzetét kelti. Azok, akik előnyben részesítik a zöldet az öltözködésben, élénk közösségi életet élnek, aktívak, jó helyen élnek és pénzügyeik stabilak. Gondoskodók, kedvesek és lágyszívűek.

Lila

Régen a lila szín viselése az uralkodók és a magasabb társadalmi osztályok kiváltsága volt. A kifinomultságot, a gazdagságot és a luxust jelezte. Kleopátra híres volt arról, hogy egyenesen rajongott a lila színért. Azokban az időkben csak a leggazdagabbak engedhették meg maguknak, hogy lila árnyalatokat viseljenek. Napjainkban a lila elsősorban a kreativitást és a művészet szeretetét jelzi. Kutatók szerint azok, akik szívesen hordják ezt a színt, érzékenyek és érzelmesek, álmodozó típusok, szenvedélyesek és szeretik a titokzatosságot. Többnyire kiszámíthatatlanok, akiket nem könnyű kezelni.

Piros

A szenvedély és a hatalom színe. Ha valakit szeretnél lenyűgözni vagy meggyőzni, ezt a színt kell választanod. A vörös minden árnyalata felhívja a figyelmet viselőjére. Az emberek hajlamosak az élénk színeket az energiával, a mozgással, az izgalommal párosítani. Pszichológiai kutatások szerint a piros stimulálja a férfiakat, jobban vonzódnak azokhoz a nőkhöz, akik rubinvörös ruhát viselnek. Akik gyakran hordják ezt a színt, általában könnyen felbosszanthatók, kissé énközpontúak és függőségre hajlamosak.

Sárga

A boldogság, a napfény, a nevetés színe. Tanulmányok szerint a sárga szín fokozza az agyban a szerotonin termelődést, felgyorsítja az anyagcserét és javítja a hangulatot. Ezenkívül a sárga fokozza a koncentrációt és a figyelmet, ezért gyakran használják plakátokon, hirdetésekben, közlekedési jelzőtáblákon és utcai felfestéseken. A kutatók szerint a sárga az öltözködésben gyakran használt szín azoknál, akik aktív életet élnek, kreatívak és szenvedélyesek. Gyakran álmodozók és kalandorok, akik készen állnak felfedezni és meghódítani.

Fehér

A szabadság, a tisztaság, az ártatlanság és az egyszerűség szimbóluma. Ezért van az, hogy sokan fehér ruhákat vásárolnak, amikor az életükben valami új kezdődik, új fejezetet kezdenek. A fehér szín vonzza a megbízható embereket, akik szeretik a szabadságot és optimistán élik az életüket. Ezek az emberek igényesek és a szervezettségre törekszenek mindenben, amit csinálnak. Szeretik az új kezdeteket és a tökéletességre törekszenek. A fehéret több személyiség típus is szívesen viseli, hiszen ez egy semleges szín, ami ritkán irritál másokat.

Rózsaszín

Egy kacér tinilány és egy kislány gardróbjában is sok rózsaszínű ruha van, nem beszélve arról, hogy maga Barbie is főként ezt a színt viseli. Azok, akik idősebb korban a rózsaszínnek nem a legélénkebb, inkább a lágyabb, finomabb árnyalatait kedvelik, elsősorban a nőiességet képviselik. A lágy rózsaszín nyugalmat, melegséget, nőiességet sugároz és az egyik leghatékonyabb nyugtató árnyalat. Egyes börtönökben ezért festik a falakat rózsaszínre, hogy csökkentsék az agresszióra való hajlamot. Pszichológusok szerint azok, akik kedvelik a rózsaszínt, általában romantikus alkatok, optimisták és kissé önelégültek. Mindenek felett értékelik a kedvességet és a kényelmet.

Narancssárga

A narancssárga mindig buli hangulatot teremt, mivel egy meleg, vonzó szín, ami kreativitást, vidámságot sugároz. Akik szívesen hordanak narancsszínű ruhákat, többnyire optimisták, energikusak, vidámak és szeretik a változásokat. Ugyanakkor kissé megbízhatatlanok, de ambiciózusak és óvatosak is.

Szürke

A szürke az egyensúly színe, sem sötét, sem világos. Ha valakinek a ruhatárában döntő többségben vannak a szürke ruhák, azt mutatja, láthatatlan szeretne lenni. Ez a szín a nyugalom és az érettség árnyalata. Sok középkorú férfi visel szürke öltönyt és ugyanígy sok idősebb nő is szívesen vesz fel szürke ruhát. Mivel semleges szín, nagyon nehéz meghatározni, hogy milyen típusú ember az, aki a szürkét kedveli a leginkább. Lehet, ún. szürke egér, aki mindig igazodik a szabályokhoz, de lehet egy értelmes, kevésbé érzelmes, inkább kategorikusabb személyiség is. A legtöbb esetben a szürkét kedvelők nem szeretnek a figyelem középpontjában lenni és igyekeznek fenntartani a semlegességet.

 

 

 

 

Aztán vannak ilyen típusú emberek is …

II. Erzsébet királynő minden színt ugyanúgy szeretett, és mindegyiket viselte is. Sokan úgy vélik, hogy a királynő hangulatának megfelelően váltogatta a színeket.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?