Érdekes

21 ősi kiállítási tárgy, amiből mindössze egyetlen példány létezik a világon

Megszámolni is képtelenség, hogy hány különböző múzeum található a Földön, és akkor a bennük található kiállítási tárgyak számáról már ne is beszéljünk. Viszonyításképpen azért eláruljuk, hogy csak a Louvre-ban például 380 ezer különböző kiállítási tárgy található, és akkor ez csak egy múzeum a sok közül. Számos olyan kiállítási tárgy létezik azonban, amit a világon csak és kizárólag egyetlen egy helyen láthatunk. Ilyen például a megalodon fog, a 3500 éves paróka, és tulajdonképpen minden, ami most következik.

 

 

 

 
 

1. Emberi paróka, amit körülbelül időszámításunk előtt 1543 és 1292 között készíthettek.2. Megalodon fog egy bálna gerinccsigolyájába ragadva.3. A spanyol San Ildefonso hadihajó zászlaja, ami az 1805-ös trafalgari csatában süllyedt el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Ló csontvázon lovagló emberi csontváz.5. A koppenhágai természettudományi múzeumban (sok más egyéb érdekesség, pl: sellő csontváz mellett) kentaur csontvázat is találunk kiállítva.6. Egy ókori római ‘trephine’, ami egyfajta lyukfűrész volt, amit főként az emberi koponya felnyitása céljából használtak.
7. A világ egyik legrégebbi búvárruhája. (18. század)8. A különböző szobrokról leesett orrok és fülek gyűjteménye.9. Egy 16. századi multifunkciós eszköz Nürnbergből.10. Összecsukható hordozható földgömb 1852-ből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Műalkotásnak beillő sószóró az 1550-1570-es évekből, Franciaországból.12. Tutanhamon papucsa.13. A Han-dinasztia idejéből származó orrszarvú formájú boros váza. (i.e.: 1-3. század)
14. A Monopoly társasjáték első verziója. (1930)15. 1700-as évekből származó gyapjúnadrág, amit a gleccserek olvadásának köszönhetően fedeztek fel Dél-Norvégiában.16. Valakinek ebben a múzeumban nagyon jó a humorérzéke.

 

 

 

 
 

 

 

 

 

17. Az ,,ördög játékszere” becenevű szobor, aminek az érdekessége, hogy négy különböző méretű golyó is található a belsejében, és ez az egész egyetlen elefántcsontból lett kifaragva. (Csing-dinasztia – 19. század)18. Kagyló formájú harci sisak 1618-ból, Japánból.
19. A világ legrégibb földgömbje. 1504 éves és két strucctojás alsó feléből készült.20. Kék bálna csontváz a londoni Természettudományi Múzeumban.21. 400 éves virágmintájú selyemruha, amit egy elsüllyedt holland hajóroncsból mentettek ki.

 

 

 

 

 

 

forrás►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?