Belföld, Hírek

Milliomosként szabadul az olaszliszkai lincselő!

Miközben a brutálisan meggyilkolt Szögi Lajos családja egy fillért sem látott a megítélt kártérítésből, az elsőrendű vádlottként 17 évre ítélt lincselő jövő júliusban kiszabadulhat – méghozzá gazdag emberként.

 

 

 

Több mint száznegyven ütés, rúgás, taposás érte a tiszavasvári tanár, Szögi Lajos fejét, a megvadult tömeg a kislányai előtt verte halálra a köztiszteletben álló pedagógust. Az olaszliszkai lincselés az elmúlt évtizedek legbestiálisabb cselekedeteként íródott a magyar kriminalisztika történetébe. 2006. október 15-én a földrajz-biológia szakos tanár két kislányával, az ötéves Zsófival és a 14 esztendős Emesével tartott hazafelé, amikor kocsijával elsodort egy 11 éves olaszliszkai kislányt, H. Kittyt. Bár a gyermeknek nem esett komoly baja, az összegyűlt rokonok, ismerősök kislányai előtt végeztek Szögi Lajossal. A bíróság összesen nyolc embert ítélt el az ügyben. Az elsőrendű vádlott, H. Kitty bátyja, ifjú H. Dezső 17 év, hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést kaptak.

 

 

 

 

A gyilkos banda a helyszínen mutatta meg, mit tettek Szögi Lajossal © MTI

 

 

 

 

Az EchoTV Razzia című műsora úgy értesült: ifj. H. Dezsőnek rossz tartási körülményei miatt most ötmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság. A Razzia ma esti riportjából egyéb részletek is kiderülnek. A Bors pedig megtudta: bár a férfi alapesetben 2023-ban szabadulhatna, jó magaviseletéért már akár jövő júliusban megnyílhat a börtön kapuja. Ifjabb H. Dezsôt pillanatnyilag a szegedi Csillag börtönben őrzik, akárcsak apját, aki viszont életfogytot kapott.

Telefonon utolértük Szögi Lajos édesapját, aki keserűen értesült a hírről.

– Mi bezzeg a mai napig semmit sem kaptunk a nekünk megítélt kártérítésből. Mást nem tehetünk, türelmesen várunk. Talán az ükunokánk hozzájut a pénzhez – sóhajtott idősebb Szögi Lajos.

 

 


 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?