Celeb / Híresség, Érdekes

20 tény, amit valószínűleg nem tudtál Freddie Mercury-ról.

Bohemian Rhapsody, The Show Must Go on, Love of my life, Killer queen, Don’t stop me now – megannyi dal, ami híressé tette a Queent, de ehhez nagy mértékben hozzájárult Freddie Mercury különleges hangja is. Az AIDS-ben elhunyt aranytorkú énekesről hoztunk most sok-sok érdekességet, amit lehet, hogy még te sem hallottál róla!

 

 

 

1. Freddie Mercury tervezte meg a Queen logóját, köszönhetően annak, hogy művészettörténetet és grafikai tervezést hallgatott a Eailing Art College-ban.

2. Freddie-nek kapcsolata volt a ’70-es évek elején egy Mary Austin nevű nővel, aki a szerelme, később pedig a legjobb barátja volt. Amikor az énekes 45 éves korában elhunyt Mary-re nagyon sok mindent hagyott (pénz, házak, zenei jogok stb.).




3. A mikrofont tartó nélkül fogó énekes igazi védjegye volt ez a különleges előadás mód. Ezt a Queen egyik korai koncertjén véletlenül fedezte fel, majd alkalmazta minden későbbi koncertjén.

4. 1990-BEN A QUEEN ELNYERTE A KIRÁLYNŐTŐL A KIEMELKEDŐ MUNKÁSSÁGUKÉRT JÁRÓ DÍJAT. A ZENEKAR MIND A NÉGY TAGJA MEGJELENT A SZÍNPADON, HOGY ÁTVEGYÉK A KITÜNETETÉST. EZ VOLT MERCURY UTOLSÓ MEGJELENÉSE A KÖZÖNSÉG ELŐTT.

5. Freddie lelkes bélyeggyűjtő volt. Gyűjteményét világszerte bemutatták már.

6. A BBC a száz legjobb brit énekese között Mercury az 59. helyen áll, pedig nem Nagy-Britanniában, hanem Zanzibáron született.

7. Ennek köszönhető Freddie születési neve is, ami Farrokh Bulsara volt. Ezt 1970-ben változtatta meg Freddie Mercury-ra, amikor a Queen kezdett befutni.

8. Freddie és szülei, és testvére Parsi, az ősi zoroasztriai vallást gyakorolták, így amikor eltemették az énekest a szertartást egy zoroasztriai pap végezte.

9. Freddie Mercury a “Crazy Little Thing Called Love” című dalt egy szállodai fürdőszobában írta meg, mert itt volt ihlete. A zongorát előtte becipeltette a fürdőbe, a többi meg már zenei történelem.

10. FREDDIE MERCURY, A QUEEN TÖBBI TAGJÁVAL EGYÜTT 2001-BEN BEKERÜLT A ROCK & ROLL HALL OF FAME-BE.

11. A világ első Freddieről készült szobrát 1996. november 25-én mutatták be Svájcban, Montreux-ban. Több mint három méter magas, és a Genfi-tóra néz.

12. Freddie hangja közel négy oktávot is felölelt.

13. Bár a színpadon szórakoztató és harsány figura volt, Freddie a való életben nagyon félénk volt és alig adott interjút.

14. “Mr. Bad Guy “volt Freddie Mercury első szólóalbuma. 1985-ben jelent meg, 11 dalt tartalmazott és ezeket a macskáinak “Jerrynek, Tomnak, Oscarnak és Tiffanynak és a világ minden macska rajongójának” ajánlotta.

 

 

 

 

 

15. A Mr. Bad Guy egyből a Top10-ben debütált az Egyesült Királyságban, és 23 hétig maradt a listán. Legmagasabb pozíciója a 6. szám volt, és elérte az arany lemez státuszt.

16. 1983-ban több felvételt készített Michael Jackson-lal, ezek a dalok “Shock State”, “Victory” és “There Must Be More To Life than” voltak.

17. FREDDIE KEDVENC MŰVÉSZEI ARETHA FRANKLIN ÉS JIMI HENDRIX VOLTAK.

18. Mercury posztumusz díjat kapott 1992-ben a kiemelkedő zenei életéért.

19. 2009-ben Freddie Mercury a Classic Rock listáján minden idők legjobb rock-énekese lett.

20. 2018 májusában jelent meg az első előzetese a Freddie Mercury életéről készült filmnek, a híres énekest Rami Malek alakítja. A Bohém rapszódiát már néhány hete játsszák a mozikban, és ha még nem láttad, akkor nagyon ajánljuk, mert sokkal többet megtudhatsz Mercuryról, aki egy elképesztően karizmatikus és utánozhatatlan énekes volt és ideje korán távozott az élők sorában.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?