Érdekes

9 világhírű bűvésztrükk, amiről most egyszer s mindenkorra lerántjuk a leplet

Tetszik vagy sem, az igazság az, hogy nem létezik varázslat, és a világ legügyesebb bűvészei valójában csak jól begyakorolt trükköket hajtanak végre, melyek pontos menetét rajtuk kívül senki, vagy legalábbis csak nagyon kevesen ismerik. Most Te is ilyen emberré válsz, hiszen az alábbiakban lerántjuk a leplet a világ 9 leglátványosabb bűvésztrükkjéről.

 

 

 

 

1 Darcy Oake-féle galamb illúzió

A kanadai Darcy Oake a Britain\’s Got Talent című tehetségkutató 8. epizódjában tűnt fel, és azzal vált ismertté, hogy egy papírdarab elégetése után a semmiből volt képes galambokat „előteremteni”. (videó) Hogyan csinálta? Nagyon egyszerű.

A Darcy által használt papír valójában egy ún. piropapír, ami olyan speciális anyagból készül, ami rendkívül gyorsan és nagy fénnyel ég. A bűvészek előszeretettel használják, mivel a gyors villanás eltereli a nézők figyelmét. Tehát miközben Darcy megzavar minket a villanással, a betanult kézmozdulat segítségével a pillanat tört része alatt előhúzza a galambot a kabátja titkos zsebéből és voilá, a közönség tombol.

2 Pakliból kiemelkedő kártya

Ennél a trükknél a bűvész megkéri a kiszemeltjét, hogy válasszon egy random kártyát a pakliból. Ezután elkéri azt a gyanútlan nézőtől és visszahelyezi a pakliba. Ezután a néző által választott kártya hirtelen kiemelkedik a többi közül. Hogyan?

Amikor a néző visszaadja a kártyát, a bűvész észrevehetetlenül gyorsan egy apró, ám rendkívül erős mágnest ragaszt a kártyára. Ezután a paklit lazán fogva egy másik mágnes segítségével azt az illúziót kelti, mintha a kártya önmagától kiemelkedne a többi közül.


3 Üdítő a kártyán

Ennél a trükknél a bűvész egy szimpla kártyán egyensúlyozza az alumíniumdobozos üdítőt. (videó) Hihetetlennek tűnik, de a valóságban azért nem olyan bonyolult.

Ha más szemszögből nézzük rájöhetünk, hogy a kártya hátulján van egy kihajtható fül, melynek segítségével a kártyalap tulajdonképpen egy T alakot formáz, és így rendkívül könnyen, minden nehézség nélkül tartja meg az üdítős dobozt.

4 Telefon az üvegben

Ez egy rendkívül népszerű utcai trükk, melynek lényege, hogy a bűvész fog egy palackot vagy más műanyag dobozt, majd elkéri az egyik néző telefonját. Egy, kettő, három – és a telefon varázslatos módon áthatol a palack falán és annak belsejében landol. (videó)

Hogyan csinálják? Ezt a trükköt többféleképpen is véghez lehet vinni, de mindenképpen speciális felszerelésre lesz szükség. A legegyszerűbb megoldás, hogy a bűvész egy ál-ujjat használ valamelyik kezén, amin van egy apró, ám rendívül éles penge. Mialatt eltereli a közönség figyelmét, az éles penge segítségével vág egy akkora nyílást a palackon, hogy átférjen rajta a telefon. Ezután hopp…látványos mozdulatok közepette egyszerűen átpasszírozza azt a nyíláson.

5 Elforgatott telefon

Ezt a trükköt a híres Dynamo mutatta be először, és minden alkalommal hatalmas sikert aratott. A trükk lényege, hogy a bűvész elkéri az egyik néző iPhone-ját, majd látszólag 180 fokkal elfordítja annak egyik felét. (videó) Hogyan?

Valójában nagyon egyszerű. A fenti videó linken is jól látható, hogy a bűvész nem teszt mást, mint egy előre elkészített iPhone matricát ragaszt a telefon képernyőjére, majd látványos mozdulatokkal egyszerűen megfordítja azt. Ekkora a matrica a képernyő felét kitakarva azt az érzést kelti, mintha a telefont eltekerték volna a felénél.

6 Jamie Raven-féle citromtrükk

Jamie Raven szintén a Britain\’s Got Talent című műsorban tűnt fel, ahol azzal vált világhírűvé, hogy megkérte Alicia Keys-t, hogy írja rá a nevét egy papírra, majd elvette azt az énekesnőtől. Ezután megkérte, hogy nyissa ki a megérkezésekor elé tett ajándékdobozt, amiben volt egy zsák, abban pedig egy citrom. A citromot félbevágva voilá, előbukkant az énekesnő által aláírt papír. (videó) Hogyan csinálta?

Amikor Alicia odaadta Jamie-nek az aláírt papírt, a bűvész megmutatta azt a közönségnek, majd elrejtette azt. Ezután amikor kivette a citromot a dobozból óvatosan a citrom belsejébe juttatta, melynek az alján már alapból volt egy kivágott lyuk erre a célra, melyet a nézők a bűvész kezétől nem láthattak. Ezután a citromot félbevágva előbukkant a papír, ami így olyan hatást keltett, mintha az mindvégig ott lett volna a citrom belsejében.

 

 

 

 

 

 

7 Vízből jégkocka – egy pillanat alatt

Az illuzionista egy kevés vizet tölt a bögrébe, majd néhány pillanat múlva egy jégkockát húz elő belőle. Hogyan lehetséges mindez?

A trükk az, hogy a jég már eleve benne van a bögrében, mely mellett egy nagy nedvszívó-képességű szivacs is található. A szivacs felszívja a vizet, így amikor a bűvész elfordítja a bögrét, csak a jégkocka esik ki belőle, azt az illúziót keltve, hogy a víz egy pillanat alatt megfagyott.

8 Átkelés a falon

Ennél a trükknél az illuzionista egy látszólag tömör betonfalon megy keresztül úgy, hogy először eltűnik a fal egyik oldalán, majd néhány másodperc múlva feltűnik annak másik oldalán. (videó) Hogyan?A trükk lényege a félbehajtható paravánban rejlik, a bűvész ugyanis végig emögött bujkál. Ahogy a fenti linken található leleplező videóban is jól látható, a bűvész az asszisztensek segítségével végül a fal túloldalára jut a paraván mögött rejtőzve, ahol azt az illúziót kelti, mintha egyszerűen átkelt volna a falon.

9 David Copperfield-féle halálfűrész

David Copperfield nevét valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk, ahogy a legnépszerűbb bűvésztrükkjét sem. (videó) Ehhez a bűvésztrükkhöz Copperfield egy segédet használ, aki a saját testének alsó részét játssza a trükk során, a fenti képen látható módon. Copperfield és a segédje között egy vékony rés található, a körfűrész ezen halad keresztül, annak illúzióját keltve, mintha félbevágta volna a híres illuzionistát.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?