Belföld, Igaz történetek

PÉLDÁTLAN! Olyat tett ez a kettő magyar rendőr, amire sokáig emlékezni fogunk! Az Isten áldja meg őket EZÉRT: – Ha egyetértesz, kérjük add tovább tettüket!

Örömünkre szolgál végre egy igazán jó hírről is beszámolni, különösképp kis hazánkból!

 

 

 

A kiskutyáját sétáltatta egy lány tegnap délután a Velencei tónál, amikor az eb egyszer csak egy kacsa után a tó közepéig úszott. A lányka kedvencét féltve utánament a lassan mélyülő tóba, ám egy hirtelen mélyülős szakahoz ért, ahol a lába sem ért már le. Ebben a délutáni időszakban nem voltak sokan a tónál, ezért hosszú percekbe telt, mire valaki arra járt és meghallotta az 7-8 fokos vízben, az elmerülés ellen a vízben gyerek segélykiáltását.

– “Miután hallottuk a rádióban a riasztást, két perc alatt a helyszínre értünk – mondta Bácsi Tibor törzszászlós és Nagy Zsolt törzsőrmester. – A partra rohanva láttuk, hogy vagy 50 méterre lehet a partól, ezért azonnal ledobtuk a kabátunkat, és pólóban a tóba gázoltunk. Amint karnyújtásnyira voltunk, megfogtuk a kislány két kezét, és húzni kezdtük a part felé. Mire kievickéltünk, a kollégáink és a katasztrófavédelem munkatársai is megérkeztek.

 

 

 

 

Betakarták egy pokróccal a lánykát, akinek akkor már alig 27 fokos volt a test-hőmérséklete. Visszamentünk a kapitányságra, és vettünk egy forró zuhanyt, majd száraz ruhába bújva folytattuk a szolgálatot.

A hős rendőr elment a közelben lakó kislány szüleiért, az édesanyja az időközben kiérkező mentőautóval gyermekével együtt bement a kórházba. A kalamajkát okozó ebet is befogták, nem esett baja, mos már gazdája is jól van. Köszönjük nektek!

Igazán örömteli egy ilyen ízig vérig hőstettről beszámolni kis hazánkban! Ha ti is így gondoljátok, kérjük osszátok meg ennek a kettő magyar rendőrnek a cselekedetét!

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?